Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як користуватися тостером: 5 порад та хитриків

Дата публікації: 01.08.2022 12:56
Дата оновлення: 01.08.2022 12:56

У тостері значно простіше підсмажувати, підсушувати чи підігрівати скибочки хліба. Завдання зрозуміле, а нюансів безліч, щоб робити тости в тостері рівномірно обсмаженими та рум'яними. Адже невдахи за дві секунди перетворюють грінку на горілий сухар.

Рум'яні тости до кави

Що можна готувати за допомогою тостеру

Крім обсмажування хліба, тостер може розігрівати круасан, чіабату або булочку з начинкою, розм'якшити продукти та засушувати сухарі. А підсушений хліб, як відомо, є основою для різноманітних бутербродів.

Підігріти круасан у тостері

Його можна подавати із фруктами, медом, шоколадною або арахісовою пастою. Несолодкі тости натирають часником, намазують олією чи їдять із сиром, ковбасою, рибою.

Раніше писали: Тостер чи сендвічниця — що краще: 10 параметрів вибору собі на допомогу

Як приготувати тости у тостері: проста інструкція

Тостер може бути механічним, напівавтоматичним або автоматичним. Залежно від типу може відрізнятися режимами та можливостями для зручності, але принцип роботи однаковий.

Вибирають потрібний режим, натискають на важіль, щоб запустити готування тосту. Кошик з майбутніми тостами опуститься і хліб почне підсмажуватися завдяки розташованим з обох боків нагрівальним елементам.

Товщина скибочки

Важливу роль відіграє товщина скибочки. Занадто тонкий хлібчик швидко просмажиться і, швидше за все, пересушиться. Занадто товстий шматочок обсмажується нерівномірно, може не вийти з хрустинкою. Найкраще використовувати хліб однакової товщини. Заморожені скибки потрібно попередньо розморозити.

Цікава стаття: Як приготувати тости без тостеру: 3 варіанти

Ступінь обсмажування

Температура, встановлена ​​у приладі, впливає на ступінь прожарювання. У деяких моделях може бути індикатор або перемикач режимів, це спрощує готування. Якщо скибочки тонкі та пористі, наприклад, чіабата, дріжджовий хліб або буханка з великою кількістю розпушувача, вибирають щадний режим з меншою температурою. Якщо товстіший шматок і щільний за структурою — режим середній і вищий.

Регулювати температуру потрібно в залежності та від того, що саме готується — для сендвіча з сиром температура нижче, для сухариків вища.

Читайте також: ТОП-9 найкращих тостерів: детальний огляд

Час приготування

Автоматичні моделі самі вимикаються після досягнення обраної температури. У деяких моделях може бути таймер. У механічних моделях краще починати з виготовлення від 30 секунд. При необхідності опустити кошик із хлібом ще раз.

Догляд за тостером

Після використання приладу потрібно витрусити крихти або очистити піддон, інакше при наступному використанні вони горітимуть.

Тостер зверху протирати вологою ганчіркою

Від крихт, що застрягли на стінках, та пилу, тостер потрібно очищати вручну, скориставшись щіточкою. Робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити нагрівальні ТЕНи. Попередньо тостер відключають від мережі.
Мити внутрішню камеру протипоказано, тільки протирати зовні вологою ганчіркою.

Ще на тему: Догляд за побутовою технікою: 10 порад на всі випадки життя

Який хліб підходить для тостера найкраще

Найкраще підходить спеціальний хліб для тостів. Він так називається не тільки тому, що розмір та товщина скибочок ідеально підходить для тостера. Тостові скибки менше кришаться, довше залишаються свіжими та через них не так сильно просочується олія або соус. Тому для сендвічів у тостері краще використати саме його.

Хліб для тостів

Але якщо віддаєте перевагу іншим сортам, можна взяти будь-який інший — це не проблема. Для приготування тостів підійде цілозерновий, бездріжджовий, з висівками, з різних видів борошна. Склад хліба чи форма скибочки не впливає на приготування тостів. Головне, щоб скибочки були однаковими за розміром.

Поради та лайфхаки щодо використання тостера

Щоб скибочки завжди виходили потрібного прожарення, а тостер служив довго, ділимося п'ятьма корисними хитриками:

  1. Хліб не повинен торкатися стінок пристрою
    Інакше він підгорить, а тостер може зламатися.
  2. Тости з начинкою, що плавиться, не залишають без нагляду
    Пристрій може зламатись або спровокувати пожежу в будинку.
  3. Хлібці, що застрягли, не діставати сторонніми предметами
    Доцільніше акуратно підняти важіль і дістати скибочку. Або перевернути тостер, намагаючись його витрусити.
  4. Якщо потрібно більше тостів, виставити меншу температуру на наступне завантаження
    Спіралі вже нагрілися за попередній сеанс. Якщо у моделі немає автоматичного регулювання температури, всі наступні тости будуть сильніше засмажені.
  5. Намазувати на скибки густі пасти краще після приготування
    Так конфітюр або мед краще розтікатимуться під дією температури, а спеції при нагріванні розкриваються сильніше.

Рівномірно підсмажені тости з медом

Правила безпеки та що не можна робити

Тостер — пожежонебезпечна техніка. Перед тим як користуватися приладом для сендвічів, переконайтеся, що він встановлений далеко від фіранок, текстилю, поряд не знаходяться легкозаймисті предмети.

Відкриті нагрівальні елементи тостера

Строго забороняється:

  • Накривати тостер під час роботи.
  • Використовувати рідкі інгредієнти.
  • Мити водою чи не призначеними мийними засобами.
  • Діставати тости металевими предметами.
  • Чистити, не відключаючи від розетки.

Щоб не обпектися, щойно приготовані тости безпечніше діставати щипцями, паличками, лопаткою. Або ж скористатися прихваткою.

Якщо під рукою немає інструкції, найважливіші нюанси процесу виготовлення зібрали в таблицю.

Процес
Значення
Товщина скибочки 1 - 1,5 см
Температурний режим Нижче середнього — вище середнього
Час приготування Від 30 сек до 2 хв
Догляд за тостером Витрусити крихти, протирати зверху

Такі поради допоможуть отримати очікуваний результат. Використовуйте. Адже найсмачніші та найхрумкіші тости на сніданок виходять лише за допомогою тостера. При цьому без використання олії, що важливо для харчування.

Цікаво за темою: Як вибрати тостер для кухні?

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини