Види соковижималок
Щоб розібратися, як вибрати соковижималку, потрібно в першу чергу визначитися з метою покупки і ознайомитися з асортиментом сучасної продукції. У наші дні ви можете придбати для домашнього використання соковижималку одного з наступних типів:
1. Для цитрусових – здатна вичавлювати соки з апельсинів, мандаринів, лимонів, грейпфрутів. Походить виключно для м'яких плодів цитрусових. Може бути електричної або механічної. Чи не відрізняється високою потужністю, досить економічна і проста в роботі.
2. Шнековая – призначена для пресування кісточкових. Дозволяє вичавлювати сік з ягід, відокремлюючи шкірку і кісточки зручним способом. Досить рідкісні, але практичні моделі.
3. Садова – використовується в присадибному господарстві для обробки великої кількості плодів. Може працювати в безперебійному режимі тривалий час, відрізняється високою продуктивністю і великою потужністю. Представлена на ринку в основному вітчизняними моделями. Програє в дизайнерському виконанні.
4. Універсальна – підходить для виробництва соку з твердих і м'яких овочів і фруктів. Ідеальний варіант для експлуатації в домашніх умовах.
Основні технічні параметри
Зрозуміти, як вибрати універсальну соковижималку, вам допоможе перелік технічних характеристик, які вказуються в паспорті кожної моделі. До найбільш істотних з них можна віднести:
- потужність;
- швидкість обертання;
- тип сепаратора;
- об'єм;
- матеріал виготовлення.
Потужність соковижималки визначає її можливості по переробки сировини різної щільності. Швидкість обертання впливає на якість і кількість отриманого напою. На високих швидкостях можна отримати більш чистий і світлий сік, але в менших кількостях. При низькій швидкості об'єм рідини буде більше, але підвищиться відсоток вмісту м'якоті.
В сучасних соковижималках зустрічаються два типи сепараторів:
1. Циліндричні – відрізняються високою продуктивністю, але швидко засмічуються і вимагають ретельного очищення навіть після короткочасного використання.
2. Конічні – мають менший ККД, але не вимагають частого спорожнення відсіку для відпрацьованої м'якоті.
Об'єм соковижималки слід вибирати, виходячи з ваших особистих потреб. Для великої родини або дружній компанії підійде апарат з місткою чашею. Для індивідуального використання краще вибрати економічний варіант компактного формату.
В Як матеріали для виготовлення соковижималок використовуються пластмаса і нержавіюча сталь. Сталь краще, так як вона не окислюється, служить більш тривалий час і відрізняється підвищеною міцністю.
Додаткові можливості
Якщо ви хочете дізнатися, як вибрати хорошу соковижималку, зверніть увагу на її функціональність. Різні моделі можуть мати такі можливості і технологічними особливостями:
- електронна система керування забезпечить точність завдання необхідного режиму;
- велике горлечко для подачі фруктів і овочів дозволить уникнути додаткової обробки сировини перед закладкою в соковижималку;
- різні насадки розширять сферу застосування апарату;
- зручні щітки, штовхачі, розподільники допоможуть утримувати в чистоті як сам прилад, так і робоче місце;
- входять в комплект ємності для готового соку позбавлять від необхідності покупки додаткового тари, придатної для використання в парі з певною соковижималкою.