Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приготувати імбирні пряники менше, ніж за 2 години

Дата публікації: 17.12.2021 12:42
Дата оновлення: 19.04.2023 12:38

Вирішили відмовитися від традиційних канонів випічки та згадали як пекли імбирне печиво наші мами та бабусі, коли ми ще ходили пішки під стіл. Ось коли було по-справжньому смачно!

як приготувати імбирний пряник

Розповідаємо покроково, як приготувати пряники, спростивши собі роботу кухонною технікою та радуючи самолюбство незвичайним дизайном випічки.

Читайте також: Як приготувати паску в мультиварці: 2 топові рецепти

Як зробити імбирні пряники: поради та хитрощі

Імбирне тісто — солодке, але з легкою ноткою «свіжості». Такий незвичайний смак вийшов завдяки комбінації кориці, імбиру та додаткових спецій. Саме вони роблять пряник неповторним та таким святковим. Він помітно відрізняється на смак від іншої солодкої випічки.

приготування імбирних пряників

Тісто має бути щільним — тоді при запіканні ласощі не стануть твердими як сухарі. Так що не переборщуйте з борошном та обов'язково додавайте розпушувач або соду, бо саме ці два інгредієнти впливають на консистенцію.

Інгредієнти для новорічних імбирних пряників

Все необхідне можна знайти в найближчому супермаркеті: з нехитрих продуктів виходить надзвичайно смачний десерт з унікальним смаком. Вершкове масло надає тісту м'якість та особливу солодинку — рослинні олії та спреди гірчать й роблять тісто занадто жирним.

Вода допомагає зробити тісто більш повітряним, не обтяжуючи його, як це сталося би з молоком. А незвичайна суміш спецій дає легкий холодок (імбир), гострику (перець) та особливу східну солодкуватість, що межує з терпкістю.

Інгредієнти для тіста: таблиця

Продукти
Скільки потрібно
Вершкове масло (не спред або маргарин) 90-110 г
Цукор 180-220 г
Вода 180-200 мл (1 стакан)
Борошно 330-350 г
Жовток курячого яйця 1-2 шт
Сода 2-3 г чи 0,5 чайної ложки, можна взяти розпушувач в тих же пропорціях
Імбир та кориця По 1-2 ч. л 
Кориця, кардамон, гвоздика, білий перець, імбир По 1 ч. л кожного

Досвідчені господині додають мед та зменшують порцію цукру, щоб отримати ідеальний рівень солодкуватості. Можна додати 100 мл меду та 50 г цукру, випічка виходить смачною.

Діабетикам шкідливу насолоду краще замінити аспартамом (цукрозамінником, що продається у «відділі для діабетиків» у супермаркетах та аптеках) або міксом стевії та меду. Тоді приторність меду нівелює гіркуватий смак стевії.

Святково-корисно: Як приготувати йогурт у мультиварці: 4 смачні рецепти

Що знадобиться для глазурі:

  • Яєчний білок — 1 шт.
  • Вода — 1 ч. л.
  • Цукрова пудра — 150-170 г.
  • Ванілін (за бажанням) — 0,3-0,5 г.
  • Сік лимона — 0,5-1 ч. л.
  • Харчовий барвник — 1 ч. л.
  • Вода — до 20-30 мл.

Готуємо імбирні пряники: покрокова інструкція

  1. У каструлю об’ємом від 3 літрів насипати цукор, поставити на малий вогонь та помішувати доки не карамелізується. В ідеалі карамель має бути однорідною, прозорою та густою.
  2. Додати в карамель гарячу воду дрібними порціями по 50-60 мл. Вона має бути темною, проте прозорою та без бульбашок.
  3. Нарізати масло дрібними шматочками та помістити в гарячу карамель. Перемішувати, доки не розтане.
  4. Додати в суміш соду, сіль та спеції. Коли почне пінитися — зменшити полум'я і помішуючи проварити ще 1-2 хвилини.
  5. Потім перелити цю рідину в чашу міксера або комбайну, додати туди 60-70 г борошна. Встановити насадку «весло» та на середній швидкості помішувати 2-3 хвилини, доки суміш стане рівномірної консистенції.
  6. Додати в суміш жовток і борошно, що залишилися. Ще раз перемішати тісто (до 5 хвилин достатньо) та дати йому охолонути. Для цього вистачить 10-15 хвилин.
  7. Після загорнути тісто в пергамент або харчову плівку та поставити в холодильник на 5-9 годин (в ідеалі — на ніч).

Застигле тісто викласти на стіл та розкочувати на дошці без пергаменту або борошна. Воно не повинно липнути ані до рук, ані до качалки. Товщина пласта має бути не більше 5-6 мм. Потім вирізати заготовлене (можна використовувати будь-які форми, по «новорічному» виглядатимуть чоловічки, сніжинки та ялинки). Розкласти фігурки на силіконовий килимок або харчовий пергамент.

приготування імбирних пряників

Пряники випікають 13-17 хвилин за нормальної температури 150-180°C. Режим конвекції не дасть підгоріти. Якщо його немає, тоді вмикають лише верхню конфорку у духовці. Підігрів знизу пряникам не потрібний. Вірна ознака того, що настав час діставати смаколики — коли почнуть рум'янитися по краях. Охолоджуючись, вони тверднуть та будуть зовні вкриті скоринкою, а всередині м'якими та такими, що тануть у роті.

Якщо перетримали — нічого страшного. Помістіть випічку в судочок. Яблуко розріжте на частинки та закиньте туди ж. Закрийте тару та потримайте ніч чи хоча б кілька годин. Фрукт віддасть вологу, випічка стане більш м'якою та просочиться яблучним ароматом.

Рятуємо телефон: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Як прикрасити імбирні пряники: мамині хитрощі

Простіше всього задекорувати пряники білою або кольоровою глазур'ю. І посипати випічку мигдальними слайсами, драже, шматочками цукерок та іншими солодощами. Але не забігатимемо наперед.

Готуємо глазур

Поки десерт холоне, варто зайнятися глазур’ю. Щоб вона вийшла різнобарвною, використовують харчовий барвник потрібного відтінку. Робиться він так:

  1. У тарілку середньої глибини влити білок, просіяти пудру через сито та вінчиком збити яєчну масу. Міксер значно спрощує роботу.
  2. Додати кілька крапель (до 1 ч. л) лимонного соку. Більше не треба, інакше глазур буде кислою. Збити суміш до пишної маси.
  3. Відкласти 2-3 ложки густої глазурі для промальовування контурів пряників.
  4. У суміш, що залишилася, влити 15-20 мл (половина чарки) води, поки глазур не стане схожою на густу сметану.
  5. Якщо хочеться пофарбувати глазур, треба розподілити склад по різних мисках і додати туди харчові барвники — на пакуванні барвника виробник вказує бажані пропорції.
  6. Рідину — у кондитерські шприци: білою роблять контур, а різнобарвною заповнюють простір, що залишився.
  7. Пряники кладуть у прохолодне місце, і дають глазурі застигнути. На це йде до години часу.

Цікаво: Розморожування в мікрохвильовій печі: 5 правил

Прикрашаємо пряники: хитрощі

Можна покрити солодощі рівним шаром або створити складні візерунки. В обох випадках рятує зубочистка. У першому випадку нею можна розгладити глазур по поверхні, зробивши покриття ідеально рівним.

прикрашання імбирних пряників

А при роботі з кількома кольорами, вона допоможе зробити цікаві візерунки на прянику:

  • Наносять глазур базового відтінку — ту, що буде основним фоном композиції, і вирівнюють її по поверхні пряника.
  • Відразу після цього малюють візерунок глазур'ю іншого кольору, не чекаючи висихання першого шару.
  • Проводять по другому шару глазурі зубочисткою — так можна змінити візерунок, роблячи його цікавішим.

Такий нехитрий підхід дозволить отримати безліч цікавих малюнків: листя, хвилі, торнадо, написи на прянику. Головне, декорувати швидко, поки глазур не підсохла. Між першим та останнім шаром має пройти менш як 10-15 хвилин, інакше глазур твердне й стає менш пластичною. Тоді зробити незвичайний візерунок не вдасться. Доведеться задовольнятися присипкою та іншими сторонніми прикрасами.

Кухонних справ майстер: Як вбудувати мікрохвильову піч: 5 лайфхаків

Як ще можна прикрасити імбирні пряники

Якщо глазурованих візерунків здається обмаль, пряники можна прикрасити додатковим декором. Цукрова пудра поверх айсингу (глазурі) надасть ілюзію свіжого блискучого снігу. Також можна використовувати намистинки, посипку та солодке драже (M&M's, Скітлс або морські камінці).

прикрашання імбирних пряників

Тим, хто має кондитерський аерограф, буде простіше змінювати колір заготівлі. Достатньо залити фарбувальну кондитерську суміш у прилад (пропорції різняться залежно від пристрою, оптимальні значення — в інструкції до аерографа) і розпорошити на пряник, створюючи переливи кольору. Тоді не потрібно робити кольорову глазур.

Ось так можна зробити новорічні імбирні пряники. Спробуйте, діліться з друзями рецептом, даруйте солодощі своїм знайомим. Нехай у вас все вийде!

Корисно знати: 5 критеріїв вибору електром'ясорубки для дому

Коментарі
Залиште коментар
Е
04.11.2022 16:13

Очень вкусный рецепт, спасибо все получилось!

Останні новини