Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як приготувати нутеллу — 9 простеньких рецептів

Дата публікації: 14.11.2023 10:42
Дата оновлення: 14.11.2023 12:14

Всі ми любимо горіхову пасту, але мало хто знає, як просто її приготувати в домашніх умовах.

Як зробити нутеллу вдома

У цьому матеріалі безліч підказок, як зробити нутеллу вдома без проблем, а також описані різні методи зберігання.

Як приготувати нутеллу в домашніх умовах?

Класичний рецепт нутелли — це звичайно ж рецепт із лісовими горіхами.

Інгредієнти

Продукти
Кількість
Лісовий горіх (фундук) 200 г
Борошно 1 столова ложка
Вершкове масло 100 г
Цукрова пудра 150 г
Молоко 50 мл
Какао-порошок 2 столові ложки
Ванільний екстракт/ванільний цукор 1 чайна ложка
Сіль щіпка

Приготування

Спочатку обсмажують горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору. Остуджують і подрібнюють до дрібної крихти: для цього використовують блендер або кавомолку.

Класична нутелла

  1. У великій мисці з'єднують подрібнені горіхи, цукрову пудру, какао-порошок, ванільний екстракт і дрібку солі.
  2. Перемішують до одержання однорідної суміші.
  3. Потім розтоплюють вершкове масло на водяній бані або мікрохвильовій печі. Поступово додають олію та підігріте молоко у суміш горіхів.
  4. Перемішують до тих пір, поки вона не стане гладкою та кремоподібною.

Готовий продукт перекладають у скляну банку чи контейнер та щільно закривають кришкою.

Читайте: Як вибрати сковороду та яку краще купити: 6 типів сковорідок для кухні

Як зробити домашню нутеллу без горіхів

Якщо горіхів удома не знайшлося — не біда: приготувати пасту можна без них.

Інгредієнти

Продукти
Кількість 
Молоко 1 склянка
Вершкове масло 150 г
Цукор 50 г
Сухе молоко 40 г
Ванільний цукор 1 чайна ложка
Какао-порошок 40 г
Борошно 1 столова ложка
Сіль Дрібка

Приготування

Готувати нутеллу без горіхів набагато простіше, ніж здається. Для цього молоко кімнатної температури перемішують із розтопленим вершковим маслом та цукром. Додають у суміш ванільний цукор. Потім у великій мисці з'єднують какао-порошок, сухе молоко, борошно та дрібку солі. Перемішують до однорідності. Далі засипають сухі інгредієнти до суміші молока та цукру. Пробивають масу блендером до однорідності.

Однорідна маса

Перекладають отриману нутеллу у вибрану тару. Закривають кришкою, дають охолонути. Після цього ставлять у холодильник на 1-2 години.

Як зробити нутеллу із шоколаду

Не обов'язково використовувати какао — спробуйте рецепт із шоколадом!

Інгредієнти

Продукти
Кількість 
Темний шоколад 1 плитка
Молочний шоколад 1 плитка
Цукор 50 г
Молоко 100 мл
Борошно 1 столова ложка
Сухе молоко 30 г
Фундук 200 г
Сіль Дрібка

Приготування

Розтоплюють темний та молочний шоколад із вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не забувають перемішувати, щоб не було грудок. Далі нагрівають молоко в сотейнику. Потрібно обов'язково запобігти його закипанню, знявши з плити перед тим, як почне підійматися.

гарна закуска до чаю

  • У блендері подрібнюють горіхи до дрібної крихти.
  • У великій мисці з'єднують цукор, борошно, сухе молоко та дрібку солі.
  • Далі слід перемішати до однорідності. Поступово додають розтоплений шоколад з олією у суміш цукру, сухого молока та горіхів.
  • Вливають тепле молоко, добре перемішують.

Потім перекладають отриману нутеллу у скляну банку.

Домашня нутелла без борошна

Борошна вдома теж може не виявитися, проте й у такому разі можна приготувати смачну пасту.

Інгредієнти

Продукти
Кількість 
Горіхи (фундук або арахіс) 150 г
Вершкове масло 100 г
Згущене молоко 300 г
Какао-порошок 5 столових ложок

Приготування

Для початку підсушують горіхи й пробивають їх у блендері до однорідної маслянистої консистенції. У чашу до горіхів додають розм'якшене вершкове масло та згущене молоко, перебивають. На останньому етапі додають какао і добре перемішують отриману масу. Переливають нутеллу у банку, дають охолонути.

Рекомендуємо до прочитання: Електронні гаджети для кухні: ТОП 5

Домашня нутелла без молока

Не виявилося молока вдома — є рецепт без нього.

Складові

Продукти
Кількість 
Очищений фундук 200 г
Какао-порошок 1 столова ложка
Цукрова пудра 150 г
Ванільний цукор 1 чайна ложка
Вершкове масло 30 г
Сіль Дрібка

Приготування

Підсушують та подрібнюють фундук до однорідної маслянистої консистенції. Додають до горіхів какао-порошок, цукор, м'яке вершкове масло та ванільний цукор.

Нутелла без молока

Перемішують за допомогою блендера, перекладають отриману масу в банку, закривають кришкою.

Як приготувати нутеллу з волоськими горіхами

Nutella з волоськими горіхами злегка гіркувата на смак. Має кремову текстуру, яка доповнюється горіховим посмаком волоських горіхів. Адже саме вони посилюють загальний яскраво виражений смаковий ефект, який може стати чудовим доповненням до різних рецептів, наприклад, тостів, млинців або начинки для випічки.

Інгредієнти

Продукти
Кількість 
Волоський горіх 300 г
Цукор 200 г
Молоко 250 мл
Какао-порошок 2 столові ложки
Вершкове масло 50 г

Приготування

Починають із того, що підсушують волоські горіхи на сухій сковороді. Потім подрібнюють їх у м'ясорубці, кавомолці чи блендері. Далі беруть каструлю з товстим дном і засипають відразу всі інгредієнти: какао, молоко, цукор, горіхи та вершкове масло. Ставлять на вогонь та помішують. Після закипання варять ще 10 хвилин. Отриману пасту переливають у вибрану місткість та охолоджують.

Зверніть увагу: Як вибрати кавомолку — зернова або ротаційна: 4 приводи для роздумів

Нутелла із сухого молока

Звичайне молоко можна замінити сухим. Звернемося до рецепта.

Інгредієнти

Продукти
Кількість 
Сухе молоко 250 г
Цукор 150 г
Фундук 150 г
Вода 100 мл
Какао-порошок 50 г
Вершкове масло 50 г

Приготування

Почнемо з підготовки горіхів: підсушують їх на сковороді й подрібнюють у блендері або кавомолці. Далі займаються сиропом: у каструлю заливають воду, додають цукор і варять 5 хвилин із моменту закипання.

Нутелла із сухого молока

У сироп всипають какао-порошок, сухе молоко та кладуть м'яке вершкове масло. Перемішують. Потім додають горіхи та перебивають масу блендером.

Важливо знати: Який блендер краще купити — занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Нутелла на олії

Вершковий смак у нутеллі теж можна замінити, якщо під рукою тільки олія. Записуйте рецепт.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на десять порцій готового продукту

Склад продуктів
Кількість 
Лісові горіхи 1 склянка
Цукор 250 г
Какао-порошок 60 г
Рослинна олія 100 мл
Ванільний цукор 1 чайна ложка
Борошно 1 столова ложка

Приготування

Починають з того, що поміщають горіхи в блендер і подрібнюють до стану дрібної крихти. Додають какао-порошок, цукрову пудру, олію, ванільний екстракт і дрібку солі в блендер з горіхами.

Включають блендер і перемішують усі інгредієнти до отримання гладкої та однорідної маси. Якщо паста вийшла занадто густою, додають трохи більше олії та продовжують перемішувати.

Перекладають нутеллу в скляну банку, дають охолонути й можна смакувати.

Як зробити нутеллу зі слив

Це один із найнезвичайніших варіантів приготування нутелли. Солодкий смак шоколадної пасти поєднується із кислою сливовою ноткою. Обов'язково спробуйте приготувати це вдома.

Інгредієнти

Продукти
Кількість 
Слива 1 кг
Цукор 300 г
Ванільний цукор 1 пачка
Шоколад 1 плитка
Какао 50 г

Приготування

Миють сливи та очищають від кісточок. Подрібнюють у блендері. До отриманої маси додають цукор та проварюють на повільному вогні протягом 30-40 хвилин до густої консистенції. Після цього розтоплюють шоколад на водяній бані або мікрохвильовій печі.

Сливове варення

До готового сливового варення додають ванільний цукор, какао та розтоплений шоколад. Знову ставлять на плиту: слід варити до закипання маси. Потім знімають з вогню, переливають у банку і дають охолонути.

Як зберігати домашню нутеллу

Домашню нутеллу слід зберігати у скляних банках чи пластикових контейнерах під щільно закритою кришкою. Найкраще поставити її в холодильник: тоді паста буде придатна для вживання протягом 5-7 днів. Через те, що в домашньому варіанті немає консервантів, вона зберігається менше магазинної. Однак, зазвичай, саморобна нутелла надовго на столах не затримується.

Нутелла

Перед вживанням достатньо вийняти пасту з холодильної камери й дати трохи розм'якшитися при кімнатній температурі.

Варіантів приготування шоколадної пасти маса. Нутеллу готують за класичним рецептом, на олії, сухому молоці, з волоськими горіхами та навіть зі сливами! Є також безліч рецептів із припискою «без»: без борошна, без горіхів, без какао тощо. Обов'язково спробуйте приготувати кілька варіантів, щоб вибрати найбільш слушний для себе.

Корисна стаття: Що краще: блендер або подрібнювач: 4 критерії для порівняння

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини