Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як приготувати паску в мультиварці: 2 топові рецепти

Дата публікації: 11.04.2022 15:38
Дата оновлення: 19.04.2023 12:45

У тому, як виготовлена паска, відчувається любов берегині домашнього вогнища та особливий дух сімейного свята.

як приготувати паску в мультиварці

Нумо розберімося, як правильно її приготувати в мультиварці, щоб королева столу була рум'яною та пишною.

Як спекти паску в мультиварці

За допомогою цього пристрою можна отримати ідеальну випічку, що гарно пропечеться та не пригорить.

Інгредієнти

Склад випічки в мультиварці практично не відрізняється від класичної. Хіба що доведеться змиритися з тим, що всі вироби будуть одного діаметру. Для цього знадобиться:

  • борошно пшеничне — 450-580 г (2,5-3 ст.);
  • дріжджі швидкорозчинні — 13-22 г (3 ч.л);
  • яйця — 2-3 шт.;
  • цукор — 125-165 г (приблизно пів склянки);
  • сіль — 2-4 г (0,5 ч.л.);
  • розтоплене на паровій бані масло — близько 140-160 гр.;
  • молоко — 190-320 мл (1-1,5 ст);
  • ванілін — 1 пакетик;
  • добавки (за бажанням) — 135-145 г.

З такої кількості інгредієнтів виходить кілограмова паска, що стане гордістю столу!

Лікнеп: Як вибрати мультіпічку: 3 підказки

Покроковий рецепт

Спекти паску в мультиварці не так складно, як здається на перший погляд. Головне дотримуватися інструкцій:

  1. Засипати в глибоку тарілку або невелику каструлю борошно.
  2. Вкинути дріжджі в борошно, та перемішати суміш.
  3. Відставити її на пів години.
  4. Взяти іншу місткість, влити жовтки та засипати цукор.
  5. Збити міксером або комбайном.
  6. Вмішати сіль, ванілін, масло та молоко.
  7. Залити цей склад в першу (борошняну) тарілку.
  8. Змішати все до однорідної консистенції, додаючи борошно.

приготування пасочки в мультиварці

Після цього потрібно залишити тісто на 2-4 години. За цей час воно підніметься до потрібного об’єму. Далі настає робота з кухонним пристроєм:

  1. Розім'яти тісто та при необхідності ввести в нього родзинки.
  2. Промазати маслом чашу пристрою.
  3. Вкласти туди тісто.
  4. Включити прогрів на 20 хв.
  5. Відключити його та дати майбутньому виробу настоятися приблизно годину.
  6. Включити режим випічки. Досить 1,5 годин — більше не треба.
  7. Акуратно вийняти та прикрасити виріб на свій смак.

Цікава стаття: Як доглядати за мультиваркою: 5 рекомендацій

Як приготувати сирну паску в мультиварці

Сирна паска — відмінний варіант для тих, хто любить м'яку та трохи зернисту текстуру.

приготування сирної паски в мультиварці

Такий варіант сподобається всім, хто хоче додати «нотку сучасних експериментів» в традиційне застілля.

Інгредієнти

Щоб виміряти необхідну кількість їжі, використовують кухонні ваги:

  • борошно — 430-520 г;
  • сирок (від 5%, можна 9% і навіть 18%) — 165-225 г;
  • дріжджі сухі — 9-13 г;
  • молоко — 95-115 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • масло — 95-125 г;
  • сіль — 2-5 г (1/2 ч.л);
  • ванілін — 1 ст.л;
  • добавки (за бажанням) — 190-215 г.

Смакота: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні

Покроковий рецепт

Процес приготування сирної паски в мультиварці трохи відрізняється від звичного варіанту.

сирна паска в мультиварці

Так що, слід загострити увагу саме на нюансах.

  1. Закип'ятити молоко в невеликій каструлі та дати йому охолонути до тих пір, доки воно не стане теплим.
  2. Закинути в нього дріжджі.
  3. Засипати в суміш 1 ч.л цукру і 3 ст.л борошна.
  4. Дати суміші відстоятися близько пів години.
  5. Додати 3 жовтки, ванілін та сіль.
  6. Потроху підкидати сир в суміш, замішуючи її.
  7. При необхідності (якщо склад виявиться рідкуватим) підсипати борошна.
  8. Змішати тісто, поки воно не стане тягучим.
  9. Поставити його в затишне місце на 50-80 хвилин.
  10. Засипати родзинки та розім'яти тісто.
  11. Намазати чашу маслом.
  12. Перекласти туди сформований ком.
  13. Дати йому постояти близько години під рушником.
  14. Запустити режим «випічка» на 1,5 години.
  15. Акуратно вийняти гарячу пасочку, дати їй охолонути та прикрасити за бажанням.

Тепер можна подавати до столу!

Читайте: Що вміє хлібопічка — понад 100 видів хліба в одному гаджеті

Паски в мультиварці: плюси й мінуси

Цінителі «класичного» підходу досі не люблять використовувати техніку для спрощення готування. Щоб вирішити для себе, чи варта мультиварка уваги або ж краще повернутися до звичної духовки — ознайомтеся з таблицею:

Переваги
Недоліки
Випічка не пригорить — це стало можливим завдяки покриттю чаші Верхівка не підрум'янена, бо зверху немає прогріву. Це легко ховається глазур'ю
Паска повністю пропечеться в мультиварці — вивірений температурний режим дозволяє досягти потрібного результату Всі пасочки будуть однакового діаметра — як у чаші. Якщо з висотою можна «погратися», то з діаметром цього не вийде
Не потрібно шукати «затишне місце» для перетримки тіста — ним служить сам пристрій
Акуратна випічка — пристрій підтримує оптимальний клімат всередині чаші під час готування, тому їжа пропікається рівномірно

Тому, якщо зацікавилися, а чи можна спекти паску в мультиварці, відповідаємо сміливо — так! Головне — не сильно відходити від наданих рецептів. Тоді пасочка вийде м'якою, смачною та нереально повітряною!

Корисні рецепти: ТОП-3 найбільш апетитних рецептів піци в мультиварці

Коментарі
Залиште коментар