У тому, як виготовлена паска, відчувається любов берегині домашнього вогнища та особливий дух сімейного свята.
Нумо розберімося, як правильно її приготувати в мультиварці, щоб королева столу була рум'яною та пишною.
Як спекти паску в мультиварці
За допомогою цього пристрою можна отримати ідеальну випічку, що гарно пропечеться та не пригорить.
Інгредієнти
Склад випічки в мультиварці практично не відрізняється від класичної. Хіба що доведеться змиритися з тим, що всі вироби будуть одного діаметру. Для цього знадобиться:
- борошно пшеничне — 450-580 г (2,5-3 ст.);
- дріжджі швидкорозчинні — 13-22 г (3 ч.л);
- яйця — 2-3 шт.;
- цукор — 125-165 г (приблизно пів склянки);
- сіль — 2-4 г (0,5 ч.л.);
- розтоплене на паровій бані масло — близько 140-160 гр.;
- молоко — 190-320 мл (1-1,5 ст);
- ванілін — 1 пакетик;
- добавки (за бажанням) — 135-145 г.
З такої кількості інгредієнтів виходить кілограмова паска, що стане гордістю столу!
Лікнеп: Як вибрати мультіпічку: 3 підказки
Покроковий рецепт
Спекти паску в мультиварці не так складно, як здається на перший погляд. Головне дотримуватися інструкцій:
- Засипати в глибоку тарілку або невелику каструлю борошно.
- Вкинути дріжджі в борошно, та перемішати суміш.
- Відставити її на пів години.
- Взяти іншу місткість, влити жовтки та засипати цукор.
- Збити міксером або комбайном.
- Вмішати сіль, ванілін, масло та молоко.
- Залити цей склад в першу (борошняну) тарілку.
- Змішати все до однорідної консистенції, додаючи борошно.
Після цього потрібно залишити тісто на 2-4 години. За цей час воно підніметься до потрібного об’єму. Далі настає робота з кухонним пристроєм:
- Розім'яти тісто та при необхідності ввести в нього родзинки.
- Промазати маслом чашу пристрою.
- Вкласти туди тісто.
- Включити прогрів на 20 хв.
- Відключити його та дати майбутньому виробу настоятися приблизно годину.
- Включити режим випічки. Досить 1,5 годин — більше не треба.
- Акуратно вийняти та прикрасити виріб на свій смак.
Цікава стаття: Як доглядати за мультиваркою: 5 рекомендацій
Як приготувати сирну паску в мультиварці
Сирна паска — відмінний варіант для тих, хто любить м'яку та трохи зернисту текстуру.
Такий варіант сподобається всім, хто хоче додати «нотку сучасних експериментів» в традиційне застілля.
Інгредієнти
Щоб виміряти необхідну кількість їжі, використовують кухонні ваги:
- борошно — 430-520 г;
- сирок (від 5%, можна 9% і навіть 18%) — 165-225 г;
- дріжджі сухі — 9-13 г;
- молоко — 95-115 мл;
- яйця — 3 шт.;
- масло — 95-125 г;
- сіль — 2-5 г (1/2 ч.л);
- ванілін — 1 ст.л;
- добавки (за бажанням) — 190-215 г.
Смакота: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні
Покроковий рецепт
Процес приготування сирної паски в мультиварці трохи відрізняється від звичного варіанту.
Так що, слід загострити увагу саме на нюансах.
- Закип'ятити молоко в невеликій каструлі та дати йому охолонути до тих пір, доки воно не стане теплим.
- Закинути в нього дріжджі.
- Засипати в суміш 1 ч.л цукру і 3 ст.л борошна.
- Дати суміші відстоятися близько пів години.
- Додати 3 жовтки, ванілін та сіль.
- Потроху підкидати сир в суміш, замішуючи її.
- При необхідності (якщо склад виявиться рідкуватим) підсипати борошна.
- Змішати тісто, поки воно не стане тягучим.
- Поставити його в затишне місце на 50-80 хвилин.
- Засипати родзинки та розім'яти тісто.
- Намазати чашу маслом.
- Перекласти туди сформований ком.
- Дати йому постояти близько години під рушником.
- Запустити режим «випічка» на 1,5 години.
- Акуратно вийняти гарячу пасочку, дати їй охолонути та прикрасити за бажанням.
Тепер можна подавати до столу!
Читайте: Що вміє хлібопічка — понад 100 видів хліба в одному гаджеті
Паски в мультиварці: плюси й мінуси
Цінителі «класичного» підходу досі не люблять використовувати техніку для спрощення готування. Щоб вирішити для себе, чи варта мультиварка уваги або ж краще повернутися до звичної духовки — ознайомтеся з таблицею:
Переваги
|
Недоліки |
Випічка не пригорить — це стало можливим завдяки покриттю чаші | Верхівка не підрум'янена, бо зверху немає прогріву. Це легко ховається глазур'ю |
Паска повністю пропечеться в мультиварці — вивірений температурний режим дозволяє досягти потрібного результату | Всі пасочки будуть однакового діаметра — як у чаші. Якщо з висотою можна «погратися», то з діаметром цього не вийде |
Не потрібно шукати «затишне місце» для перетримки тіста — ним служить сам пристрій | — |
Акуратна випічка — пристрій підтримує оптимальний клімат всередині чаші під час готування, тому їжа пропікається рівномірно | — |
Тому, якщо зацікавилися, а чи можна спекти паску в мультиварці, відповідаємо сміливо — так! Головне — не сильно відходити від наданих рецептів. Тоді пасочка вийде м'якою, смачною та нереально повітряною!
Корисні рецепти: ТОП-3 найбільш апетитних рецептів піци в мультиварці