Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як приготувати йогурт у мультиварці: 4 смачні рецепти

Дата публікації: 02.11.2021 12:01
Дата оновлення: 19.04.2023 12:54

Мультиварка — вона як піч, рисоварка та йогуртниця. Так що використовуємо її можливості по максимуму! Ловіть 4 хороші рецепти у свою скарбничку, як зробити йогурт у мультиварці. Навіть без закваски.

Чи можна готувати йогурт у мультиварці — так!

Тим, у кого в пристрої передбачений режим «Йогурт», потрібно лишень налити молоко та засипати в нього закваску (приблизно 1-2 літри з флакона на 0,5 г). Далі варто розкласти суміш по баночках та поставити томитися. Пристрій зробить все самостійно:

  • Підніме температуру суміші до 38-42 градусів
    При цих значеннях процес ферментації проходить з оптимальною швидкістю.
  • Підтримає це значення протягом 8-10 годин
    Саме стільки часу потрібно бактеріям, щоб перетворити молоко на йогурт.

Якщо цієї програми немає, підійде режим «Підігрів». Він працює у тому ж температурному діапазоні, тому повноцінно його замінює. Тільки час доведеться виставляти самостійно. У деяких мультиварках максимальний таймер «підігріву» становить 2-3 години, тому доведеться перезапускати пристрій кілька разів. Йогурту потрібно вистояти 8-9 годин — будь-то один довгий «підхід» або кілька сеансів по 3 години. До деяких мультиварок йогуртні баночки йдуть в комплектації. Це зручно. Якщо їх немає, доцільно використати маленькі скляні баночки для консервації. Такий посуд витримає тривалий підігрів.

Корисно: Поради щодо експлуатації та догляду за кухонним комбайном – 10 корисних рекомендацій

Спосіб 1: йогурт у мультиварці із закваскою 

У приготуванні все просто: молоко (від 1%, з деякими заквасками можна брати навіть рослинне), закваска (можна зробити самому з кисломолочки) та режим йогуртниці.


готування йогурту в мультиварці із закваскою 

Достатньо змішати складові в пропорціях, описаних в інструкції до закваски, і запустити режим «Йогурт». Детальні рекомендації — у таблиці:

Крок 
Особливості 
Підготовка молока 

Пастеризоване молоко кип'ятити не потрібно. А ось фермерське бажано гарненько підігріти, проте не доводити до кипіння.

Не кип'ятити фермерську продукцію допускається тільки в тому випадку, якщо ви довго купуєте її в однієї й тієї ж людини та впевнені в здоров'ї його худоби

Перелити молоко у велику чашу та додати закваску Вимішуйте до однорідної консистенції — простіше це зробити у великій тарі 
Розлити молоко по баночках для закваски  Наповнити місткості догори, потім закрити кришками 
Почати процес сквашування  Запустити режим «Йогурт». Після цього пристрій сам встановить таймер на 7-9 годин (в залежності від моделі) 
Перевірити готовність  Ласощі повинні загуснути — бути по консистенції як сметана. Якщо ж «ллється рікою», краще увімкнути режим йогуртниці ще на 1-3 години. 
Охолодити та зберігати страву Після закінчення готування, почекати пів години та поставити в холодильник. Можна зберігати до 5 діб

Смачні добавки на кшталт меду, цукру чи мюслей бажано додавати перед вживанням. Інакше йогурт зіпсується вже на 2-3 день після приготування.

Читайте: Скороварка або мультиварка в чому різниця: 5 факторів для вигоди 

Спосіб 2: йогурт у мультиварці без закваски

Якщо з якоїсь причини немає можливості придбати закваску, ситуацію врятує йогурт без наповнювача з найближчого супермаркету. У ньому також є корисні біфідобактерії, які сквашують молоко до потрібного стану. Для цього стануть у пригоді наступні інгредієнти:

  • Молоко у пакуванні чи пляшці
    Об’ємом від 800 мл до 1 літра. Жирність від 1% і вище.
  • Йогурт без смакових добавок
    Потрібно брати не рідкий, а той, що їдять ложкою. Достатньо 130-170 г або 1-2 пакування на літр молока.


йогурт у мультиварці без закваски 

Приготування йогурту в мультиварці без закваски відбувається так само як і з нею:

  1. Фермерське молоко підігріти, та остудити до 36-40°C
    Кип'ячене не годиться, в ньому гинуть корисні бактерії.
  2. Обполоснути столову ложку і зняти плівку
    Інакше вона стане частиною суміші.
  3. Додати магазинний йогурт
    Перемішати склад до однорідної консистенції та розподілити по банках.
  4. Запустити режим «Йогурт»
    Пристрій сам виставить необхідний час. Через запрограмований термін, мультиварка сповістить про готовність.
  5. Якщо суміш рідка — увімкнути цей режим ще на 1-2 години
    Це зробить йогурт густим. Його можна буде використовувати як окремий продукт, так і додавати в салати.

Святковий лікнеп: Як приготувати паску в мультиварці: 2 топових рецепти

Спосіб 3: йогурт у мультиварці без режиму «Йогурт»

Якщо у пристрою немає окремого режиму — не біда! Все можна налаштувати навіть на девайсі з мінімумом параметрів. Замість режиму «Йогурт» варто клацнути на «Підігрів». Так мультя не дасть суміші закипіти, а підтримуватиме її температуру в межах 35-45°C. Якщо в мультиварці можна налаштувати тривалість підігріву, бажано виставити її на 7-8 годин.


йогурт у мультиварці без режиму «Йогурт» 

Тим, у кого не має можливості налаштувати тривалість готування без режиму «Йогурт», повинні встановити таймер собі на телефоні. І після того, як мобільник просигналізує «Пора!» потрібно йти вимикати девайс.

Вірний вибір: Як вибрати мультипіч: 3 підказки

Спосіб 4: йогурт у мультиварці без баночок 

У багатьох рецептах радять готувати йогурт у баночках. Але якщо їх немає, чаша мультиварки — теж гарний варіант, від цього смакота гіршою не стане. Роблять йогурт по стандартній інструкції: нагрівають молоко, заливають закваску або йогурт без добавок та дають настоятися при температурі 40°C або трохи менше.


йогурт у мультиварці без спеціальних баночок 

Можна замінити баночки для йогурту у мультиварці посудом для запікання, скляними або керамічними тарілками зі склянками або харчовим пластиком, що витримує гарячу температуру та перебування у печах.

Коли займаєтеся кисломолочкою, рідну чашу з мультиварки не виймайте. Додатковий посуд ставиться тільки на базовий. Працювати безпосередньо з нагрівальним елементом заборонено — це може призвести до непередбачених наслідків. В іншому достатньо слідувати простим рецептам, і корисний десерт буде завжди напоготові. Приємного апетиту!

Цікаво: Як доглядати за мультиваркою: 5 рекомендацій

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини