Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як зробити фарш без м'ясорубки: 4 робочих методи

Дата публікації: 13.03.2024 13:40
Дата оновлення: 29.03.2024 11:47

У цій статті розглянемо альтернативні варіанти, кому питання стало руба, як зробити фарш, якщо немає м'ясорубки. Скористаємося тим, що знайдеться на кухні: блендером, ножем, теркою або молотком для відбивання м'яса. Розглянемо докладніше кожен із цих способів.

м'ясний фарш без м'ясорубки

Як приготувати фарш без м'ясорубки: детальні підказки

Будь-який із варіантів приготування домашнього фаршу, запропоновані нижче, займає до 10 хвилин, а результат чудовий. М'ясо ніжне, соковите, з багатим смаком.

До слова: 5 критеріїв вибору електром'ясорубки для дому

За допомогою блендера

Перший крок — підготовка м'яса. Гострим ножем потрібно прибрати зі шматків кістки, жир, хрящі, потім нарізати на невеликі шматочки. Перш ніж подрібнювати, заготівлю бажано підморозити. У морозильну камеру помістити на 10-15 хвилин. Завдяки цьому м'ясний фарш вийде текстурованішим, а не суцільною однорідною масою, схожою на пюре. Не варто подрібнювати відразу все, що планується переробити. Краще занурювати в чашу блендера окремо кілька партій. Таким чином знизиться навантаження на агрегат.

фарш у блендері

Як зробити фарш без м'ясорубки в блендері:

  1. Невелику порцію шматочків помістити в чашу і закрити кришкою;
  2. увімкнути апарат на найпотужніший режим на 20-30 секунд;
  3. відкрити кришку і перевірити консистенцію;
  4. повторювати подрібнення, поки не вдасться досягти бажаної кондиції фаршу;
  5. повторити всі кроки з усім об'ємом підготовленого м'яса. 

Якщо немає блендера, але є кухонний комбайн, приготування точнісінько таке саме.

Пізнавальна стаття: Як заточити ніж м'ясорубки самому: 4 перевірені способи

Подрібнюємо м'ясо ножем або сокиркою 

Працюючи з ними, можна контролювати грубість і текстуру продукту, нарізаючи м'ясо на дрібніші або більші шматочки:

  1. Цілісний шматок розташувати на кухонній дошці й нарізати на скибочки завтовшки 5 мм. 
  2. Перевернути шматочки й розрізати їх на смужки завтовшки 5 мм.
  3. Отримані скибочки порубати на дрібні кубики.
  4. Зібрати все м'ясо в купу і кілька разів пройтися ножем вліво і вправо, щоб зробити фарш одноріднішим.

приготування фаршу ножем

Цей метод дає змогу контролювати текстуру фаршу. Якщо вона має бути однорідною, варто повторити «крок 4» кілька разів. У такий спосіб краще подрібнювати курку для м'ясних страв або рибу для рибних котлет чи тефтелей. 

На замітку: Посуд для духовки: 8 типів кухонної місткості

Робимо фарш за допомогою тертки 

Підходить для тих випадків, коли потрібно подрібнити невеликий шматочок м'яса. Однак для початку його потрібно заморозити. 

Як зробити фарш за допомогою терки — покроково в таблиці:

Етапи
Що потрібно робити?
Підготовка м'яса 
  • Замороженому шматку дати трохи часу підтанути при кімнатній температурі. Він має злегка розм'якшитися, загалом залишаючись твердим.
  • Незаморожене м'ясо помістити в морозильну камеру на пів години, щоб трохи затверділо
Підготовка тертки
  • Вибрати тертку з великими осередками для подрібнення.
  • Охолодити в холодильнику
Готування фаршу
  • Повільними рухами натерти м'ясо на тертці.
  • Помістити фарш у миску.
  • Залишити за кімнатної температури доти, доки лід, що утворився на м'ясі, не розтане

Готувати фарш за допомогою терки досить легко. За відчуттями це нагадує подрібнення картоплі. Головне брати в руку невеликий шматок м'яса і використовувати гостру тертку, тоді процес займе лише кілька хвилин. 

Читайте: Поради з експлуатації та догляду за кухонним комбайном — 10 корисних рекомендацій

Готуємо фарш молотком для відбивання м'яса 

Знадобляться ніж, обробна дошка, молоток для відбивання м'яса і пергаментний папір або харчова плівка.

Поетапне приготування фаршу:

  1. Подрібнення ножем 
    М'ясо на обробній дошці нарізати на дрібні кубики розміром до 5 мм. Що дрібніші вийдуть шматочки, то краще.
  2. Відбивання фаршу кухонним молотком 
    Накрити рубане м'ясо пергаментним папером або харчовою плівкою, щоб не розліталися бризки. Кухонним молотком гарненько пройтися по м'ясу під папером. Перевірити консистенцію фаршу, за необхідності повторити відбивання.

домашній фарш без м'ясорубки

Розглянули 4 методи, як зробити фарш без м'ясорубки. Вони незвичайні, але досить прості, впорається навіть кулінар-початківець. Головне, дотримуватися рекомендацій, перерахованих у статті.  

Цікава стаття: Електронні гаджети для кухні: ТОП 5

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини