Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити полуницю в шоколаді — 2 слушні поради

Дата публікації: 27.05.2024 12:28
Дата оновлення: 27.05.2024 14:29

Ягода має бути свіжою та зрілою. При цьому твердою, інакше буде розвалюватися під час вмочування. Перестиглі та зіпсовані плоди — не варіант, вони занадто м'які та водянисті. Приблизно однаковий розмір спростить процес: великі ягоди простіше тримати за хвостик під час вмочування в солодкість. Але спочатку полуницю миють і ретельно просушують на паперовому рушнику. Інакше вода на поверхні ягід не дасть шоколаду рівномірно застигати. Покриття вийде бляклим і відпаде.

полуниця і шоколад

Темперування шоколаду — це процес плавлення й охолодження, щоб він став блискучим, рівним і хрустким після затвердіння. Для темперування найкраще підходить шоколад із високим вмістом какао.

Цікава стаття: Як готувати сирники на сковороді та в духовці — 6 перевірених рецептів

Як приготувати полуницю в шоколаді в домашніх умовах

Ягоди перебирають, залишають тільки тверді та зрілі. Миють і обсушують. Шоколад ламають на дрібні шматочки та розтоплюють до отримання однорідної маси. 

розтоплюють шоколад до однорідності

Це можна зробити двома способами:

  1. На водяній бані: миску з шоколадом ставлять над каструлею з киплячою водою. Дно посудини не повинно торкатися води. Постійно помішують шоколад, поки він повністю не розтане.
  2. У мікрохвильовій печі: у скляній посудині розігрівають солодощі з інтервалами у 20-30 секунд, перемішуючи після кожного разу, поки шоколад не розтане.

Читайте: Що подарувати свекрусі на 8 Березня — 10 універсальних ідей

Полуниця в шоколаді — рецепт

Інгредієнти:

  • Свіжа полуниця.
  • Шоколад для плавлення — можна використовувати темний, молочний або білий.
  • Додаткові прикраси за бажанням: горіхи, кокосова стружка, кольорові посипки.

Приготування

Ідеальна температура для темперування:

  • Темний шоколад нагрівають до 48-50°C.
  • Молочний шоколад — до 45-47°C.
  • Білий шоколад: до 43-45°C.

Використовують термометр, щоб переконатися, що солодка маса досягла потрібної температури.

Тримають полуницю за хвостики й занурюють кожну в рідкий шоколад, покриваючи її приблизно на три чверті. За бажання посипають липку поверхню прикрасами на свій розсуд. Полуниця в білому шоколаді з посипкою особливо ефектна. Викладають на лист із пергаментним папером. Дають застигнути за кімнатної температури або поміщають у холодильник на 15-30 хвилин.

вмочують полуницю в рідкий шоколад

До слова: Що подарувати дівчині на День народження: 20 корисних презентів

Прикраса і подача

Полуниця в шоколаді має разючий вигляд. Її можна прикрасити та подати різними способами, особливо коли випала святкова нагода. Ось кілька творчих ідей прикрашання і подачі:

Варіанти прикраси
Подвійне покриття Після того як перший шар шоколаду застигне, занурюють в інший шоколад. Наприклад, темний поверх молочного — для контрасту Щоб здивувати
Посипка Використовують кольорові цукрові посипки, подрібнені горіхи, кокосову стружку або шматочки карамелі  Щоб вразити
Шоколадні смуги Наносять на застиглий шоколад тонкі смужки шоколаду іншого кольору, використовуючи кондитерський мішок або виделку Щоб побалувати
Вершковий сир або йогурт Вмочують полуницю в розтоплений шоколад, а потім частково у вершковий сир чи йогурт для додавання кремової текстури та смаку Щоб насититися
Натуральні добавки Використовують дрібно нарізану м'яту або подрібнену зацукровану цедру лимона чи апельсина для свіжості на смак і витонченого аромату Щоб приголомшити
Варіанти подачі
На шпажках Нанизують по кілька шоколадних полуниць на дерев'яні або бамбукові палички для легкої подачі та ефектного вигляду

Дерев'яні товщі та міцніші за бамбукові палички. 

Перші краще для великих ягід

З келихом шампанського Подають ягоду в шоколаді з келихом шампанського або ігристого вина

Для ігристих вин, щоб розкрити аромат і отримати тривале шипіння, краще обрати келихи типу тюльпан, флейта або купи.

Флейта —  високий, вузький келих, який підкреслює й утримує вуглекислий газ і аромат вина, дозволяючи бульбашкам підійматися тривалий час.

Тюльпан за формою нагадує флейту, але з розширеною основою і звуженим верхом. Ця форма допомагає краще розкривати аромати вина, утримуючи його в келиху.

Купа — келих із широкою, відкритою чашею. Він підходить для шампанського

На десертній тарілці Розташовують полуницю на красивій тарілці, прикрасивши м'ятою або вершковим соусом

Фарфор і кераміка — міцні, красиві вироби.

Скло — підходить для будь-якого сервірування.

Меламін — практичний і стійкий до ударів варіант, підходить для неформальних зібрань або пікніків

З морозивом Подають десерт у шоколаді з ванільним морозивом або іншими видами

Ванільне морозиво для класичного поєднання. 

Шоколадне морозиво для більш насиченого шоколадного смаку.

Можна додати трохи збитих вершків або посипати десерт подрібненим горіхом для аромату і текстури

У подарунковій коробці Укладають прикрашені ягідки в елегантну коробку — як подарунок на будь-яке свято чи особливу подію

Картонні добре захищають вміст і легко декоруються.

З прозорого пластику дають змогу бачити полуницю, що робить подарунок привабливішим

Детальна інформація: Як вибрати келихи для шампанського — коротко про 3 головні критерії

Як зберігати полуницю в шоколаді 

Щоб десерт залишався свіжим якомога довше, його зберігають у холодильнику. Це особливо актуально, якщо в приміщенні спекотно, тоді вийде запобігти таненню шоколаду. Зберігають ягідки в контейнері з невеликими отворами, щоб уникнути конденсації та зберегти шоколад сухим і блискучим. Якщо їх немає, відкривають кришку. Бажано не розташовувати ягідки з продуктами, які сильно пахнуть. Шоколад абсорбує ці запахи. Таким чином можна зберігати в холодильнику до 24-48 годин. Це оптимальний час, протягом якого ягоди залишаються свіжими та апетитними.

полуниця в шоколаді з білими смужками

Заморожувати не рекомендується, оскільки змінюється текстура ягід і шоколаду. Однак якщо дуже треба, тоді можна заморозити й зберігати таким чином до 1 місяця. Перед подачею необхідно дати їй повністю розморозитися за кімнатної температури.

Упаковують полуницю в шоколаді в шар пергаментного паперу, щоб вона не прилипала одна до одної. Розташовують в один шар, щоб шоколад застигав рівномірно і не було деформації.

Як бачите, приготування — не клопітке заняття. При дотриманні рекомендацій щодо вибору інгредієнтів, темперування шоколаду і прикрашання ягід, можна створити чудові ласощі. Не варто недооцінювати правильне зберігання, щоб ягідка зберігала свою свіжість і смак. Цей десерт універсальний: його можна подавати на свята, романтичні вечері або як приємне доповнення до чашки кави. Незалежно від випадку, полуниця в шоколаді дарує незабутні смакові відчуття.

На замітку: Як вибрати келихи для вина: 4 види для різних випадків

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини