Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як солити червону рибу: 3 простих рецепти

Дата публікації: 25.03.2024 10:19
Дата оновлення: 29.03.2024 11:48

Слабосолона червона риба, приготована в домашніх умовах, така ж соковита й ароматна, як куплена. Тільки без шкідливих для здоров'я консервантів. І обійдеться вдвічі дешевше, а в її свіжості не доводиться сумніватися. 

солона червона риба

Описуємо три цікаві варіанти як швидко засолити червону рибу. Готуйтеся дивуватися цим нетривіальним способам. І так, врахуйте важливий момент: для маринування потрібен скляний, пластиковий або емальований герметичний посуд. У металевій місткості продукт набуває «металічного присмаку». 

На замітку: Електронні гаджети для кухні: ТОП 5

Як засолити червону рибу в розсолі

Використовуючи цей спосіб, вдається соковита й ароматна солона рибка.

Інгредієнти 

Пропорції можна регулювати залежно від кількості шматочків.

Компонент
Кількість
Червона риба 1 кг
Вода 0,5 л
Сіль 3-4 ст. л
Цукор 2 ст. л
Духмяний перець горошком 9 шт
Лаврове листя 2 шт
Кріп 2-3 гілочки
Гвоздика 5-6 шт

Приготування

У каструлю налити воду, засипати сіль, цукор і спеції. Поставити на плиту і довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження, щоб вода була кімнатної температури.

Рибу нарізати на шматки й помістити в контейнер так, щоб вони знаходилися щільно один до одного. Залити охолонувшим розсолом і залишити за кімнатної температури на 2 години. По закінченню часу накрити судок кришкою і поставити в холодильник на 24 години. 

Варто знати: Як вибрати форму для випічки: 12 підказок

Як засолити червону рибу сухим посолом

Це займає мінімум часу і сил. У підсумку вийде слабосолона рибка, яка ідеально підходить для бутербродів. 

рецепт солоної червоної риби

Інгредієнти

Компонент
Кількість
Свіжа червона риба 500-600 г
Кам'яна сіль  1 ст. л
Цукор  0,5 ст. л

Приготування

Очищають тушку від луски, хребта, пінцетом дістають дрібні кісточки. За бажанням обрізають ділянку черевця, яка трохи жирніша за основну частину. 

  1. У невеликій мисці змішують 1 ст. л кам'яної солі та 0,5 ст. л цукру. Відправляють суміш у місткість, де буде засолюватися риба. 
  2. Кожен шматок з усіх боків натирають сіллю з цукром. 
  3. Місткість закривають кришкою і ставлять у холодильник мінімум на 12 годин. 
  4. Під час маринування з риби виділяється рідина. Її потрібно злити. 
  5. Після цього можна нарізати й подавати до столу. 

Хребти від червоної риби також засолюють у такий самий спосіб, адже на кістці залишається м'ясце. Виходить смачно.  

Для тих, хто хоче ще швидше посмакувати слабосолоною рибкою, пропонуємо експрес-метод. Для цього слід:

  • Нарізати рибу тонкими слайсами;
  • вмочити підготовлені шматочки у суху суміш із 1 ст. л солі та 0,5 ст. л цукру, помістити в контейнер із кришкою;
  • поставити рибу в холодильник на 2 години;
  • після закінчення часу злити рідину.

Маринована сухим посолом червона риба зберігається в холоді 2-3 дні. 

Пізнавальна стаття: Як вирощувати мікрозелень: 8 способів, які працюють

Як засолити червону рибу шматочками в олії

Соління за цим рецептом виходить неймовірно ніжним і соковитим. Подається разом із гарніром або використовується для бутербродів. 

Інгредієнти

Компонент
Кількість
Червона риба 1 кг
Цукор 2 ст. л
Кам'яна сіль  2,5 ст. л
Духмяний перець горошком 10 штук
Гвоздика 10 штук
Соняшникова олія 1 стакан

Читайте: Як вибрати емальовану каструлю: визначаємо найкращу за 7 критеріями

Приготування 

Для того, щоб засолити червону рибу шматочками, для початку її очищають від шкірки та кісток, нарізають порційно. У мисці змішують цукор, сіль і спеції. Кожну філе вмочують у підготовлену суміш та викладають на блюдо з бортиками або деко. Залишають засолюватися за кімнатної температури на 4 години. За цей час риба промаринується і пустить сік.

червона риба в маринаді

У невелику миску наливають соняшникову олію. Кожен шматочок вмочують у неї та поміщають у банку, в якій вона буде маринуватися і зберігатися. Виливають залишки в мисці до риби, щоб повністю покрити шматки. Якщо олії не вистачає, додати. Поміщають місткість із рибою в холодильник на 2 дні. 

Для засолу підходить форель, лосось, сьомга, горбуша. Усе залежить від смакових уподобань. 

Розібралися як засолити червону рибу в домашніх умовах за допомогою трьох абсолютно різних методів і з використанням найпростіших інгредієнтів. Результат точно порадує, оскільки це робочі способи багатьох господинь, які розумітися на цій справі. 

До слова: Як стерилізувати банки в мікрохвильовці: 3 ефективні методи

Коментарі
Залиште коментар