Слабосолона червона риба, приготована в домашніх умовах, така ж соковита й ароматна, як куплена. Тільки без шкідливих для здоров'я консервантів. І обійдеться вдвічі дешевше, а в її свіжості не доводиться сумніватися.
Описуємо три цікаві варіанти як швидко засолити червону рибу. Готуйтеся дивуватися цим нетривіальним способам. І так, врахуйте важливий момент: для маринування потрібен скляний, пластиковий або емальований герметичний посуд. У металевій місткості продукт набуває «металічного присмаку».
На замітку: Електронні гаджети для кухні: ТОП 5
Як засолити червону рибу в розсолі
Використовуючи цей спосіб, вдається соковита й ароматна солона рибка.
Інгредієнти
Пропорції можна регулювати залежно від кількості шматочків.
Компонент
|
Кількість |
Червона риба | 1 кг |
Вода | 0,5 л |
Сіль | 3-4 ст. л |
Цукор | 2 ст. л |
Духмяний перець горошком | 9 шт |
Лаврове листя | 2 шт |
Кріп | 2-3 гілочки |
Гвоздика | 5-6 шт |
Приготування
У каструлю налити воду, засипати сіль, цукор і спеції. Поставити на плиту і довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження, щоб вода була кімнатної температури.
Рибу нарізати на шматки й помістити в контейнер так, щоб вони знаходилися щільно один до одного. Залити охолонувшим розсолом і залишити за кімнатної температури на 2 години. По закінченню часу накрити судок кришкою і поставити в холодильник на 24 години.
Варто знати: Як вибрати форму для випічки: 12 підказок
Як засолити червону рибу сухим посолом
Це займає мінімум часу і сил. У підсумку вийде слабосолона рибка, яка ідеально підходить для бутербродів.
Інгредієнти
Компонент
|
Кількість |
Свіжа червона риба | 500-600 г |
Кам'яна сіль | 1 ст. л |
Цукор | 0,5 ст. л |
Приготування
Очищають тушку від луски, хребта, пінцетом дістають дрібні кісточки. За бажанням обрізають ділянку черевця, яка трохи жирніша за основну частину.
- У невеликій мисці змішують 1 ст. л кам'яної солі та 0,5 ст. л цукру. Відправляють суміш у місткість, де буде засолюватися риба.
- Кожен шматок з усіх боків натирають сіллю з цукром.
- Місткість закривають кришкою і ставлять у холодильник мінімум на 12 годин.
- Під час маринування з риби виділяється рідина. Її потрібно злити.
- Після цього можна нарізати й подавати до столу.
Хребти від червоної риби також засолюють у такий самий спосіб, адже на кістці залишається м'ясце. Виходить смачно.
Для тих, хто хоче ще швидше посмакувати слабосолоною рибкою, пропонуємо експрес-метод. Для цього слід:
- Нарізати рибу тонкими слайсами;
- вмочити підготовлені шматочки у суху суміш із 1 ст. л солі та 0,5 ст. л цукру, помістити в контейнер із кришкою;
- поставити рибу в холодильник на 2 години;
- після закінчення часу злити рідину.
Маринована сухим посолом червона риба зберігається в холоді 2-3 дні.
Пізнавальна стаття: Як вирощувати мікрозелень: 8 способів, які працюють
Як засолити червону рибу шматочками в олії
Соління за цим рецептом виходить неймовірно ніжним і соковитим. Подається разом із гарніром або використовується для бутербродів.
Інгредієнти
Компонент
|
Кількість |
Червона риба | 1 кг |
Цукор | 2 ст. л |
Кам'яна сіль | 2,5 ст. л |
Духмяний перець горошком | 10 штук |
Гвоздика | 10 штук |
Соняшникова олія | 1 стакан |
Читайте: Як вибрати емальовану каструлю: визначаємо найкращу за 7 критеріями
Приготування
Для того, щоб засолити червону рибу шматочками, для початку її очищають від шкірки та кісток, нарізають порційно. У мисці змішують цукор, сіль і спеції. Кожну філе вмочують у підготовлену суміш та викладають на блюдо з бортиками або деко. Залишають засолюватися за кімнатної температури на 4 години. За цей час риба промаринується і пустить сік.
У невелику миску наливають соняшникову олію. Кожен шматочок вмочують у неї та поміщають у банку, в якій вона буде маринуватися і зберігатися. Виливають залишки в мисці до риби, щоб повністю покрити шматки. Якщо олії не вистачає, додати. Поміщають місткість із рибою в холодильник на 2 дні.
Для засолу підходить форель, лосось, сьомга, горбуша. Усе залежить від смакових уподобань.
Розібралися як засолити червону рибу в домашніх умовах за допомогою трьох абсолютно різних методів і з використанням найпростіших інгредієнтів. Результат точно порадує, оскільки це робочі способи багатьох господинь, які розумітися на цій справі.
До слова: Як стерилізувати банки в мікрохвильовці: 3 ефективні методи