Зварити гречку в мультиварці елементарно. Взяли промиту крупу, поклали у чашу, хлюпнули водичку, натиснули «ВКЛ», почекали, клацнули «ВИКЛ» — з'їли.
Ось список продуктів (відміряти грамівку зручно на кухонних вагах):
- крупи 300 г;
- води 600 мл;
- масла 15 г (це 1,5 ст. л);
- солити як подобається.
Як зварити гречку в мультиварці: покрокова інструкція
1. Ретельно промивають крупу
Гречку потрібно вичистити, оскільки в пачці є сміття і лушпиння. Потім гарненько вимити. Вивалити в сито, почекати, поки зайва рідина піде.
2. Додають масло, щоб надати каші нотки горіхів і вершків
В чашу мультиварки кинути масло і натиснути на «Жарку». Коли воно розтане, приходить час гречки. Хвилинку обсмажити, помішуючи лопаткою, тоді у гарніру буде горіховий присмак. Вимкнути обсмажування.
3. Беруть воду з фільтра (по можливості)
Вилити в крупу воду (у пропорції один до двох). Туди ж сіль.
4. Включають прилад
Закрити кришку, натиснути «Гречка» або «Крупи». Час задається програмою на автоматі. Якщо хочете, щоб каша тужавіла, як у печі (пам'ятаєте, у бабусі?), тоді краще використовувати режим «Тушіння». За третину годинки каша дійде до кондиції: вийде розсипчастою, з насиченим смаком.
Почекати до сигналу, що все готово і, не відкриваючи ще 5 хвилин, дати каші настоятися.
Від розігрівання смак гарніру не зіпсується.
Порада: Як вибрати мультиварку
Скільки варити гречку в мультиварці?
На звичайну кашу піде 9-11 хв. Якщо перед цим посмажити крупу, більше — до 15 хвилинок. Це фактичний час, потрібно ще враховувати період, коли прилад нагрівається і нагнітає тиск. На це йде певний часовий відрізок, який залежить від потужності приладу.
Хочете дізнатися, як варити гречку в мультиварці, якщо немає режиму «Гречка»? Виручають програми «Варка», «Рис», «Каша», «Пар», «Мультиповар» (вода повинна булькати, тому поставте температуру 100-120 градусів) ».
Пізнавальна стаття: Скороварка або мультиварка в чому різниця: 5 факторів для вигоди
Зелена гречка в мультиварці
У світлій крупі безліч всяких корисностей, оскільки її не обсмажують. Всі якості живої рослини зберігаються повною мірою. Готувати таку крупу потрібно уміючи, інакше смак каші віддає травою, а якщо перетримати, гарнір перетвориться в малопривабливе вариво. Як варити зелену гречку в мультиварці, щоб їжа вийшла не тільки здоровою, але і приємною на смак? Відповідаємо.
Беремо два стаканчики гречки, чотири такі ж — води. Потім сіль. Із зерен викидаємо сміття, промиваємо і — в чашу. З крупою туди потрібно влити воду плюс сіль (її можна не додавати, якщо хочеться стовідсотково здорової кашки). Включаємо «Варка / Крупи / Рис / Гречка». Взагалі час задається програмою, якщо немає, ставте на 15 хв. За цей період зернятка вберуть вологу, але гречка не перетвориться в пюреподібну субстанцію. Чекаємо сигналу і ... чекаємо ще чверть години (15 хв), щоб каша настоялась. Кришку в цей час краще не відкривати. От і все.
Собі в скарбничку: Як приготувати паску в мультиварці 2 топових рецептів
Як зварити молочний суп з гречкою в мультиварці
Їжа на молоці — вдале меню сніданку, проте на початку дня не завжди хочеться стояти й відстежувати, щоб молоко не втекло. Мультиварка вміє варити супчик на молоці одним натисканням кнопки.
Для супчику потрібно 150 г крупи (можна зелену), 450 мл молока, 150 мл водички, олію (небагато), трішки солі, цукор або підсолоджувач.
Хитрик: шматком масла протріть стінки чаші. Жир не дасть молочній піні піднятися. Змішуємо молочко і водичку. Цим заливаємо крупу, додаємо сіль, цукор. Не забуваємо перемішати. Виставляємо «Молочна каша / Суп».
Як готувати гречку в пакетах в мультиварці
Модний вид пакування — пакети для варіння. На коробках вказується алгоритм готування, однак варіант для мультиварки відсутній. На якому ж режимі варити гречку в мультиварці в пакетах? На цей раз слушний буде «Пар».
Заливаємо в чашу 1 л окропу (можна брати холодну воду, але тоді час приготування збільшиться), плюс сіль. Включаємо «Пар» і чекаємо, поки вода знову закипить. В окріп занурюємо два пакети крупи. Варимо на цій же програмі десь хвилинок 20. Готова каша цілком заповнює упаковування. Акуратно витягуємо пакети й чекаємо, щоб охололи, і надрізаємо, щоб висипати гарнір.
До слова: ТОП-3 найбільш апетитних рецепти піци в мультиварці
Як варити гречку з м'ясом в мультиварці
Вдалою вечерею для сім'ї стане гречка з м'ясом. Тут доречно будь-яке м'ясо, але, якщо хочете дієтичної їжі, беріть філе птиці.
Потрібно:
- м'ясо — 500 г;
- крупа — 2 мульті стакана (300 г);
- вода очищена — 4 мульт стакана (600 мл);
- овочі (цибуля з морквою) по 1 шт.;
- масло (яке вам подобається) близько 2 ложок (столових);
- різні спеції та сіль.
Як готувати:
- М'ясо миємо, сушимо від вологи, нарізаємо.
- Масло виливаємо першим, включаємо «Випічку / Жарку», чекаємо, щоб добре нагріти.
- Висипаємо м'ясо і смажимо до скоринки. Далі — режим «Тушкування», у чашу пів склянки води, вмикаємо та забуваємо на 30 хв.
- Лучок з морквою подрібнюємо. Через пів години завантажуємо овочі до м'яса і чекаємо, поки подружаться хвилинок п'ять.
- Крупу миємо, переміщаємо до м'яса (не забуваємо про сіль і спеції).
- Вливаємо воду, що залишилася (тут варто добре перемішати). Вибираємо на пристрої «Плов». Натискаємо «ВКЛ».
- До сигналу закінчення програми не відкриваємо прилад.
Поживність (на 100 г звареної страви):
Просто з маслом
|
174 ккал |
---|---|
Зелена каша | 112 ккал |
Суп на молоці | 156 ккал |
В пакетах | 142 ккал |
З м'ясом (куряче філе) | 170 ккал |
Мультиварка згодиться не тільки для гречки. Вона впорається з усіма завданнями. З нею просто варити суп, гарнір, апетитні страви з молока, здорові овочеві, м'ясні та рибні смаколики, робити випічку і запіканки.
На замітку: Посуд для духовки: 8 типів кухонної ємності