Визначимося з часом і налаштуваннями, щоб зварити яйця в мультиварці круто, в мішечок і некруто. Прояснимо, нарешті, спірне для багатьох питання — чи можна варити. Не кажіть потім, що не знали таку елементарну річ.
Цікава стаття: Скороварка чи мультиварка в чому різниця: 5 факторів для вигоди
Чи можна варити яйця в мультиварці
Так, можна приготувати яйця в мультиварці. При чому будь-які: качині, курячі, перепелині. Пристрій для цього ідеально пристосований, оскільки в точності контролює температуру і час. А це важливо для отримання потрібної консистенції всередині шкаралупи.
Читайте: Як приготувати йогурт у мультиварці: 4 смачні рецепти
Як зварити яйця в мультиварці
Варити яйця в мультиварці дійсно можна. Зазвичай це робиться одним із двох способів: на пару або в чаші.
- Під час готування на парі в каструльці мультиварки встановлюється решітка або сітка, наливається вода. Яйця варяться до затвердіння жовтка або некруто певний час, який відраховується з моменту закипання.
- Якщо варити в чаші мультиварки, наливши воду і поклавши в неї яйця, вмикають режим «Пар». Програма автоматично виставляє час, залишається лише коригувати готування відповідно до твердості жовтка. Засікається час із моменту закипання води.
- Після готовності відкривають кришку, дістають яйця й охолоджують у холодній воді.
Якщо у вас скороварка, після закінчення готування не зможете відкрити кришку, поки вона під тиском. Доведеться скинути пар і тільки потім дістати яйця. У повільноварці процес контролювати простіше: кришку можна відкривати в будь-який момент.
До слова: Що краще: мультипіч чи мультиварка — порівнюємо за 5 параметрами
Покроково:
- Наливають у місткість мультиварки ⅓ гарячої води. Саме гарячої — так вона швидше закипить.
- Використовують сітку, решітку або сито, залежно від моделі, і поміщають над водою.
- Кладуть необхідну кількість яєць.
- Вибирають режим «Пар», «Варіння», «Швидке варіння», «Суп», «Каша», «Мультіповар» — програми відрізняються. Головне підібрати таку, що передбачає швидке закипання.
- Коли вода в каструльці закипить, з цього моменту починають відлік часу (для повільноварки). Якщо прилад готуватиме під тиском, залишається лише дочекатися закінчення програми. Або ж увімкнути «Мультіповар», тоді можна самому виставляти час, температуру та контролювати варіння.
- Після приготування яйця охолоджують у холодній воді, щоб легше чистилися.
Щоб не розтріскувалися, воду підсолюють із розрахунку на літр столова ложка солі. Або ж у точно таких самих пропорціях додають 9% столовий оцет.
Пізнавальна стаття: Як приготувати паску в мультиварці: 2 топових рецепти
Скільки варити яйця в мультиварці: таблиця
Час приготування залежить від потужності пристрою, способу готування, розміру яєць і від того, який результат потрібно отримати:
Консистенція варених яєць
|
Час готування на пару | Час кипіння в каструлі |
У некруто | 5-7 хвилин | до 5 хвилин |
У круту | 15-20 хвилин | приблизно 12 хвилин |
У мішечок | 8-10 хвилин | 7-9 хвилин |
Як бачите, варіння яєць у мультиварці — це простіше простого. Якщо вибрати потрібний режим і відрахувати точний час кипіння, можна отримати ідеально зварені яйця некруто або круто. Якщо їх охолодити одразу як дістати, тоді будуть легше чиститися. Тож нічого мудрованого. Тут мінімум клопоту.
На замітку: Як приготувати плов у мультиварці: 5 рецептів — таких, що пальчики оближеш