Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Як вичавити сік з апельсина без соковижималки — 5 способів

Дата публікації: 02.08.2022 11:33
Дата оновлення: 02.08.2022 11:33

Щойно вичавлений сік цитрусу смачний, корисний і добре освіжає. Це основа для багатьох коктейлів, десертів, соусів та навіть крему. Нижче описано п'ять швидких способів, як вичавити сік з апельсина в домашніх умовах без використання соковижималки.

Напій з апельсинового соку

Лайфхаки підійдуть, якщо потрібно трохи фрешу, лише склянку або менше. Якщо потрібен більший обсяг, краще взяти сокодавилку.

Схожі поради: Як зробити яблучний сік без соковижималки — 4 способи

Спосіб 1: скляна склянка

Один з найефективніших і найпростіших варіантів, як зробити апельсиновий фреш без соковижималки. Потрібна склянка з широкою місткістю. Найкраще з товстого скла.

Склянка та місткість для вичавок соку

Етапи:

  1. Пом'яти, розрізати фрукти навпіл.
  2. Перевернути склянку поставити в місткість.
  3. Підготовлений апельсин руками прокручувати, торкаючись дна, як у цитрус-пресі.
  4. Витискати цитрус доти, доки не залишиться суха шкірка.

У ємність із готовим соком може потрапити м'якуш. Якщо потрібний прозоріший сік, можна додатково процідити через сито або марлю.

Раніше писали: Який із 2 типів соковижималки краще: шнекова чи відцентрова?

Спосіб 2: пластикові пляшки

Для цього потрібно своїми руками зробити примітивний соковитискач. Знадобиться дві пластикові місткості різного об'єму, наприклад, пляшки 0,5 та 2 л. І ще тара, куди збиратиметься сік.

Підготовка апельсина для видобутку соку

Покрокова інструкція:

  1. Пляшку, яка більша за обсягом, розрізати навпіл. Поставити її у стійку ємність зрізом догори.
  2. Місткість меншого об'єму також перевернути й поставити всередину пляшки, що розрізає.
  3. Дно маленької пляшки служить пресом, ємність, що більше, служить лійкою, яка збирає сік.
  4. Місткості потрібно закріпити відносно один одного. Для цього потрібно зробити отвори та скріпити їх довгими шпажками або коктейльними трубочками. Дірки можна зробити ножем, нагрітим цвяхом або спицею.
  5. Підготовлені фрукти розрізати на половинки.
  6. Скористайтеся дном пляшки, як пресом для видавлювання соку.
  7. Потрібно витиснути максимальну кількість рідини з кожної половини.

Фреш стікатиме через шийку великої місткості прямо в склянку. За потреби отриманий напій можна додатково процідити. Цей і попередній спосіб працюють за принципом соковижималки для цитрусових.

Спосіб 3: отвір у шкірці

Цей спосіб ідеально підійде тим, хто не хоче забруднити багато посуду.

Апельсиновий сік із трубочки

Як вичавити апельсиновий сік без сокодавилки:

  1. Підготувати цитруси: обдати теплою водою, покатати по столу.
  2. Проколоти шкірку чайною ложкою, ножем або коктейльною трубочкою, краще з металу або із щільного пластику.
  3. Здавити цитрус так, щоб через прокол рідина витікала в місткість.
  4. Повторити зі всіма фруктами.
  5. За допомогою трубочки сік можна пити прямо з апельсина.

Кількість видобутого соку залежить від розміру та соковитості плода.

Спосіб 4: за допомогою виделки

Жодних додаткових пристроїв не потрібно, достатньо столового приладу та ємності для збирання соку.

Апельсин та столові прилади

Як робити:

  1. Розм'якшити апельсин у будь-який спосіб: гарячою водою або пом'яти.
  2. Розрізати навпіл.
  3. У кожній половинці повертати прилад, щоб максимально подрібнити м'якуш.
  4. Після цього віджати сік.

Видавлений за таким принципом напій буде досить густий, зі шматочками м'якоті.

Може стати в пригоді: Як вибрати соковитискач: 10 ключових показників

Спосіб 5: за допомогою кухонної техніки

Якщо вдома є блендер чи універсальний комбайн, питань про те, як швидко зробити сік з апельсинів, виникати не повинно. Цей спосіб допоможе отримати більше соку, ніж будь-який інший, описаний вище.

Апельсини у блендері

Як приготувати:

  1. З вимитих фруктів зняти шкірку.
  2. Серцевину розділити на кілька часточок.
  3. Все закинути в чашу блендера та перебити в однорідну масу.
  4. Процідити через сито. Щоб одержати більше соку, замість сита беруть марлю. Її можна віджати руками.

Сік для напоїв вийде концентрований. Його можна розбавити водою або подавати з льодом.

Дізнатись більше: Навіщо потрібен блендер: функціонал та 5 причин купити

Як зробити сік з апельсинів без соковижималки: таблиця з найкращими методами

Спосіб
Витрати часу Рівень складності
Скляний стакан ⭐️⭐️ ⭐️
Пластикові пляшки ⭐️⭐️⭐️ ⭐️⭐️
Отвір у шкірці ⭐️ ⭐️⭐️⭐️
Виделка ⭐️ ⭐️⭐️
Блендер або кухонний комбайн ⭐️ ⭐️

Щоб отримати більше соку будь-яким із представлених методів, кожен фрукт потрібно попередньо підготувати:

  • Помити, якщо плануєте використовувати цедру.
  • Апельсин стане м'якшим, якщо його обдати гарячою водою або покласти на сонце.
  • Під тиском катати цитрус горизонтальною поверхнею.

Так сік буде легко відокремлюватися від м'якоті та вийде вичавити більше рідини.

Ще за темою: 5 видів коктейлів, які легко можна приготувати вдома!

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини