Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як заморозити малину — 2 варіанти зберегти смак і корисні властивості

Дата публікації: 03.07.2024 12:24
Дата оновлення: 03.07.2024 16:50

Той, хто їсть малину, рідше хворіє. Вона посилює імунну систему, допомагає боротися з інфекціями, покращує травлення, підтримує нормальний рівень цукру в крові. У ній багато вітамінів групи B, K, E, які націлені на нормальне функціонування нервової системи та обміну речовин. 

заморожена малина в мисці

Також у ягоді є калій, магній, залізо, кальцій, антиоксиданти. У комплексі такі щедроти допомагають боротися з вільними радикалами та захищають клітини організму від старіння. Якщо правильно заморозити малину на зиму, зберігаються більшість корисних речовин. Смак залишається колишнім.

Чи потрібно мити малину перед заморожуванням

Малина — дуже ніжна, якщо її мити, загубиться соковитість. Вона розлізеться. До того ж вода, що залишається на ягодах після миття, замерзає і перетворюється на крижані кристали, які шкодять структурі та змінюють її текстуру під час розморожування.

  1. Відбирають тільки найчистіші та цілі ягоди. 
  2. Розкладають на таці в один шар і відправляють у морозильну камеру. Таким чином вона не злипнеться і добре збереже форму. 
  3. Коли ягідки підмерзнуть, їх перекладають у герметичні контейнери або пакети для заморозки. Так збережеться свіжість, сторонні запахи в місткості не проникають.

Варто знати: Як позбутися бур'яну — 5 перевірених методів

Як заморозити малину з цукром

Підсолоджувач дає виражений присмак і відчутний аромат, що ідеально для рецептів у десертах, коктейлях і випічці. Відбирають у велику миску тільки стиглі та щільні ягоди. Червиві та з пліснявою викидають. 

  • Додають цукор у співвідношенні 1/4 склянки піску на 4 склянки малини. Можна більше або менше — до свого смаку. 
  • Перемішують, намагаючись не пошкодити ягоди. 
  • Дають суміші постояти 15-20 хвилин, щоб цукор почав розчинятися і з'явився сироп.
  • Викладають ягоди в один шар, щоб не злипалися, у відповідний для заморозки лоток або деко. Простіше це робити невеликими порціями, щоб швидше і напевно. 

Поміщають у морозильну камеру на 2-3 години, поки малина замерзне. Потім фасують по пластмасових пляшках, пакетах або лотках. За бажання вказують маркером дату заморозки на листку. Мерзлу малину краще з'їсти протягом 6-12 місяців.

Пізнавальна стаття: Який вибрати шланг для поливу: 8 азів від досвідчених садівників

Як краще заморозити малину без цукру

Якщо заморожувати без цукру, у ягоди зберігається натуральний смак і максимум поживних речовин. Викладають її в один шар на деко або лоток, покритий пергаментним папером. У такому разі вона не злипнеться під час заморозки. 

мерзла малина в долоні

Відправляють у морозилку на кілька годин до закостеніння. Потім потрібно перекласти у відповідну тару. З пакетів видаляють якомога більше повітря перед закриттям, щоб ягідки не обмерзли.

У скарбничку знань: Як правильно вибрати кущоріз: 5 важливих моментів

Пюре

Перебивають малину до однорідної консистенції в блендері або кухонному комбайні. За бажання можна процідити через дрібне сито і видалити насіння. 

Щоб пюре було солодким (на любителя)

Додають цукор на смак, перемішують. 

Рекомендована пропорція: на 1 літр маси 100-150 грамів цукру

Для яскравого кольору та посилення смаку Вливають лимонного соку 1-2 столові ложки на 1 літр заготовини

Перекладають заготовлення в судки або зіп-пакети для заморозки. Якщо використовувати контейнери, залишають 1-2 см вільного простору від країв. Пюре розшириться при замерзанні.

заморожена малина висипалася із зіп-пакета

Також можна використовувати лотки для заморожування льоду, щоб отримати порційні кубики. Після замерзання їх перекладають у герметичні пакети для економії місця в морозильній камері.

Читайте: Як вирощувати мікрозелень: 8 способів, які працюють

Цілком

Заморожують в один шар на обробній дошці, застеливши її пергаментом. Коли замерзне, фасують, маркують і зберігають у морозильнику протягом року. 

Як бачите, незалежно від того, заморожувати малину цілою чи пюреподібною масою з додаванням цукру, ягоди все одно залишаться смачними. Скориставшись рекомендаціями, зможете легко зробити запаси на зиму і ласувати корисним у будь-яку пору року.

На замітку: Як стерилізувати банки в мікрохвильовці: 3 ефективні методи 

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини