1. Міф: якщо гріти їжу в залізних тарілках може статися вибух. Насправді, в гіршому випадку, вона викличе пошкодження магнетрона (що нагріває елемента) через іскріння.
Факт: Мікрохвильове випромінювання не може проникати всередину металевих предметів, тому неможливо приготувати їжу в металевому посуді.
2. Міф: мікрохвильовка призводить до втрати поживних речовин. Насправді будь-який процес приготування їжі призводить до втрати поживних речовин і вітамінів.
Факт: мікрохвильовка просто нагріває їжу, в результаті чого і відбувається втрата (розпад, випаровування і т.д.) частини речовин.
3. Міф: мікрохвильовки радіоактивні. Мікрохвильові печі не є радіоактивними. Вони, так само як і сонце, і вогонь просто нагрівають їжу.
Факт: печі випромінюють мікрохвилі, які викликають тертя молекул води (дипольний зсув), в результаті чого відбувається нагрівання.
4. Міф: нагрівання продуктів у мікрохвильовці відбувається зсередини. Існує поширена думка про те, що мікрохвильова піч розігріває їжу «зсередини назовні».
Факт: насправді мікрохвилі йдуть ззовні всередину, затримуються в зовнішніх шарах їжі, тому розігрів рівномірно вологого продукту відбувається приблизно так само, як і в духовій печі.
До речі, мікрохвильову піч можна підібрати і в нашому магазині