Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Оладки з кабачка — 10 перевірених рецептів

Дата публікації: 23.07.2024 10:38
Дата оновлення: 23.07.2024 11:21

Молоді овочі найкращі, щоб зробити оладки з кабачка. У них тонка шкірка і менш виражене насіння. Вони соковитіші та ніжніші. Тому в тертому вигляді містять багато соку, який необхідно видалити, щоб тісто не було занадто рідким. Для цього натерті кабачки потрібно підсолити й залишити на 10-15 хвилин. Потім ретельно віддавити зайву вологу за допомогою марлі або рушника.

Важливо правильно підібрати співвідношення тертих овочів, борошна і яєць

Занадто багато борошна зробить оладки важкими, а нестача — розпливчастими. 

Зазвичай на один середній кабачок іде одне яйце і 2-3 столові ложки борошна

Також можна додавати дрібно нарізану цибулю, часник, зелень

Щоб збагатити смак страви. 

Або поекспериментувати з додаванням твердого чи м’якого сиру

Тісто для ладушок має бути густим, щоб тримали форму під час смаження. Якщо надто рідке, додають трохи борошна. Смажити краще на середньому вогні, щоб пампушки добре просмажилися всередині та не підгоріли зовні. Олія має покривати дно сковорідки, але не надто багато. Інакше оладки вийдуть жирними. Їх перевертають, коли краї почнуть підрум'янюватися і злегка відокремлюватися від сковороди. Так не розірвуться. Готові викладають на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.

Як приготувати оладки з кабачків: класичний рецепт

У цьому рецепті акцент на натуральний смак кабачків. У нього можна додавати зелень, часник, цибулю або сир, щоб урізноманітнити смак. Кабачкові оладки виходять низькокалорійними — якраз для тих, хто стежить за своїм харчуванням.

стопка оладок на тарілці

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 шт. (середнього розміру).
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. ложки (приблизно, може знадобитися трохи більше або менше).
  • Сіль і перець — до свого смаку.
  • Рослинна олія — для смаження.

Приготування

  1. Овочі миють, натирають на великій тертці. Якщо кабачки молоді, можна не очищати від шкірки.
  2. Підсолюють натерту масу і залишають на 10-15 хвилин, щоб з'явився сік.
  3. Віднімають зайву рідину за допомогою марлі або рушника.
  4. У великій мисці змішують суху масу, яйця, борошно, сіль і перець.
  5. Перемішують продукти до однорідності. Консистенція тіста має бути густою, щоб оладки не розпливалися під час смаження.

Розігрівають сковорідку на середньому вогні та наливають олію. Столовою ложкою викладають тісто на розпечену поверхню, формуючи овали. Смажать з обох боків до золотистої скоринки. На це йде до 3 хвилин із кожного боку.

Викладають готові оладки на паперовий рушник, щоб видалити залишки олії. Подають гарячими зі сметаною, йогуртом або соусом.

Пишні оладки з кабачка на кефірі 

Кефір у складі тіста під час реакції з содою утворює бульбашки вуглекислого газу, завдяки яким оладки з кабачка виходять пишними та повітряними. Також він надає тісту м'якості та ніжності. Через легку кислинку страва приємна на смак і легка в текстурі.

апетитні оладки на тарілці із зеленню

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 шт. (середнього розміру).
  • Кефір — 200 мл.
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 1 склянка (приблизно, може знадобитися трохи більше або менше).
  • Сода — 1/2 чайної ложки.
  • Сіль і перець — на смак.
  • Рослинна олія — для смаження.

Приготування

  1. Вимиті кабачки труть на грубій тертці. Присолюють і відстоюють до 15 хвилин, щоб пустили сік.
  2. Позбавляються рідини, що з'явилася.
  3. У мисці змішують кефір і соду. Дають суміші постояти 5 хвилин, щоб сода вступила в реакцію з кефіром.
  4. Додають яйця і перемішують.
  5. Поступово додають борошно, щоб вийшло густе тісто.
  6. Вводять кабачки в тісто. Додають сіль/перець до смаку.
  7. Перемішують до однорідної маси. Консистенція має бути густою, щоб оладки не розпливалися на сковорідці.

Розігрівають сковорідку на середньому вогні, наливають олію. Столовою ложкою викладають тісто і формують подобу кола або овалу. Обсмажують з обох боків до рум'яності. Приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.

Оладки з кабачків на сковорідці з сиром

Сир надає ладушкам насиченого та пікантного смаку, який чудово поєднується з ніжними кабачками. У нього приємна солонувата нотка, яка покращує текстуру страви. Під час смаження на пательні сир плавиться й утворює апетитну хрустку скоринку. Млинці зовні хрусткі, а всередині ніжні та соковиті.

оладки з сиром на сковороді

Також сир в оладках надає їм легкої тягучості. Тверді сорти, такі як пармезан або чедер, дають виражений смак. М'які (моцарела) додають ніжності та тягучості. Під час смаження на кухні поширюється аромат, який викликає бажання швидше скуштувати страву.

Інгредієнти

  • Середні кабачки — 2 шт. 
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — у межах 4 столових ложок.
  • Твердий сир — 100 г.
  • Сіль, перець — на смак.
  • Рослинна олія — для смаження.
  • Зелень (кріп, петрушка) — за бажанням.

Приготування

  1. Кабачки миють, зі старих знімають шкірку, з молодих — ні, натирають на краплистій тертці. 
  2. Солять натерте й залишають постояти 10-15 хвилин, щоб пустило сік.
  3. Віджинають, використовуючи марлю або рушник.
  4. Натирають сир на дрібній тертці.
  5. У великій мисці змішують кабачки, яйця, натертий сир, борошно, сіль і перець. Продукти перемішують до однорідної маси. Консистенція тіста має бути густою. Якщо рідкувата, додають трохи борошна. На свій розсуд, додають у тісто дрібно нарізану зелень.

Смажать на розігрітій пательні та стежать, щоб сир добре плавився, створюючи хрустку скоринку. Готове викладають на паперовий рушник, щоб прибрати олію. Подають гарячими зі сметаною, йогуртом або соусом.

Як приготувати кабачкові оладки в духовці

На оладки в духовці йде менше олії, ніж під час смаження на сковороді. Страва виходить низькокалорійною, що корисніше для здоров'я. У камері, яка пашить жаром, мінімальний ризик підгоряння або недосмажування. Оладки отримують рівномірну золотисту скоринку з усіх боків.

 пишні оладки з духовки

Інгредієнти

  • Кабачки середні — 2 шт. 
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. ложки.
  • Сир (чедер або пармезан) — 100 г (за бажанням).
  • Сіль, перець — собі до смаку.
  • Кріп, петрушка — за бажанням.
  • Рослинна олія або пергамент для випікання.

Приготування

  1. Вимиті кабачки натирають на краплястій тертці. 
  2. Солять і залишають на 15 хвилин, щоб з'явився сік.
  3. Прибирають зайву рідину.
  4. Натирають сир на дрібній тертці.
  5. В об'ємистій мисці змішують вичавлену масу, яйця, натертий сир, зелень (можна без останніх двох), борошно, сіль і перець.
  6. Усе перемішують до однорідності. 

Розігрівають духовку до 180-200°C. Деко застеляють пергаментним папером або злегка змащують олією. Столовою ложкою викладають тісто на деко, формуючи акуратну форму. Розрівнюють ложкою, щоб оладки були рівномірної товщини. Поміщають деко в розігріту камеру і залишають на 15-20 хвилин. Потім перевертають і ще печуть 10-15 хвилин, до зарум'янювання.

Готові оладки виймають із духовки та дають їм трохи охолонути на деці. Подають гарячими.

Оладки з кабачків і картоплі

Кабачки соковиті та ніжні, картопля — щільна та крохмалиста. Це поєднання надає оладкам цікавої текстури. Вони виходять м'якими всередині та хрусткими зовні. Картопля додає оладкам насиченості та ситності, а кабачки — легкості та свіжості. Це поєднання смаків робить страву поживною та приємною.

терти кабачок

Інгредієнти

  • Середній кабачок — 1 шт.
  • Середні бульби картоплі — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. ложки.
  • Сіль, перець — на смак.
  • Перець — до смаку
  • Цибуля — 1 невелика головка (за бажанням).
  • Часник — 1-2 зубчики (за бажанням).
  • Кріп, петрушка — за бажанням.
  • Рослинна олія — для смаження

Приготування

  1. Очищені кабачки та картоплю натирають на чималій тертці. Підсолюють. Чекають 15 хвилин, щоб пустили сік.
  2. Віджимають зайву рідину.
  3. Дрібно подрібнюють цибулю та зелень, пропускають часник через прес.
  4. В об'ємистій мисці змішують відтиснуті кабачки та картоплю, додають яйця, борошно та нашатковані продукти. Солять, перчать на свій смак.
  5. Перемішують до отримання однорідної маси. 

Обсмажують на розігрітій сковороді з обох боків. Стежать, щоб просмажувалися рівномірно. Готові викладають на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру. Подають до столу з різними добавками. 

Кабачкові оладки з манкою

Манка набухає і надає оладкам легкості та пишності. Робить хрустку скоринку, контрастуючи між м'якою серединкою і ламкою зовнішньою частиною. Таку страву можна урізноманітнити, додаючи спеції, зелень або сир. Оладки готують на сковорідці та в духовці.

кабачкові ладушки зі сметаною та кропом

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 шт. (середні).
  • Яйця — 2 шт.
  • Манка — 4 ст. ложки.
  • Сіль/перець — до свого смаку.
  • Цибуля — 1 невелика головка (за бажанням).
  • Пучок кропу, петрушки. Часник — 1-2 зубчики, усе за бажанням.
  • Рослинна олія — для смаження.

Приготування

  1. Овочі натирають, присолюють і залишають пустити сік приблизно на 15 хвилин.
  2. Вологу масу віджинають.
  3. Рубають цибулю і трави. Часник спресовують.
  4. У великій мисці змішують кабачки, яйця, манку, сіль і перець.
  5. Додають цибулю, часник і зелень.
  6. Перемішують до однорідності й залишають тісто на 20 хвилин, щоб манка набухла. Це додасть оладкам пишності.

Смажать на середньому вогні з двох боків, поки не підрум'яняться.

Пізнавальна стаття: Посуд для духовки: 8 типів кухонної місткості

Оладки з кабачка з фаршем

Кабачки надають оладкам свіжості та легкості, а фарш додає насиченості та м'ясного смаку. Це гармонійне поєднання робить страву апетитною та ситною. Фарш із будь-якого м'яса — яловичини, свинини, курки, індички. До нього додають різні приправи для смакових відтінків.

 у тарілці смажені оладки із зеленню та часточкою лимона

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 шт.
  • М'ясний фарш — 300 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. ложки.
  • Цибуля — 1 невелика головка (за бажанням).
  • Часник — 1-2 зубчики (за бажанням).
  • Сіль, перець — до свого смаку.
  • Рослинна олія — для смаження.

Приготування

  1. Вимиті кабачки натирають, присолюють і залишають постояти, щоб пустили сік. Його прибирають до сухості маси.
  2. Дрібно нарізають цибулю, часник.
  3. У великій тарі змішують кабачки, м'ясний фарш, яйця, борошно, рубану цибулю, часник, сіль і перець.
  4. Ретельно перемішують усі інгредієнти до однорідної маси.

Смажать на добре розігрітій поверхні по 3-4 хвилини з кожного боку. Переконуються, що фарш повністю просмажився. Готові оладки чудово поєднуються із салатом зі свіжих овочів.

На замітку: Як стерилізувати банки в мікрохвильовці: 3 ефективні методи

Оладки з кабачків без яєць

Оскільки в рецепті немає яєць, така їжа підходить для веганів. Кабачки самі по собі дуже соковиті та ніжні, оладки виходять м'якими навіть без використання яєць. Рецепт можна вдосконалити, додаючи різні овочі, спеції або зелень на свій смак.

оладки із зеленню

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. ложки.
  • Цибуля — 1 невелика головка (за бажанням).
  • Часник — 1-2 зубчики (за бажанням).
  • Сіль, перець — до смаку.
  • Рослинна олія — для смаження.
  • Кріп, петрушка — за бажанням.

Приготування

  1. Вимиті кабачки натирають, солять і чекають поки пустять сік. Його позбуваються.
  2. Цибулю та зелень дрібно шаткують, часник пропускають через прес. 
  3. Змішують усі інгредієнти до однорідності, приправляють спеціями. 

Смажать з обох боків до золотистої скоринки. Стежать, щоб оладки добре просмажилися.

Слушні поради: Як квасити капусту — 7 рецептів і 2 способи

Оладки з кабачка без борошна

Відсутність борошна робить такі оладки чудовим вибором для тих, хто дотримується низьковуглеводної або кето-дієти. Вони легше засвоюються. Замість борошна можна використовувати різні замінники: вівсяні пластівці, терту картоплю, сир.

овочеві оладки на тарілці

Інгредієнти

  • Кабачки — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цибуля — 1 невелика головка (за бажанням).
  • Часник — 1-2 зубчики (за бажанням).
  • Сіль, перець — собі до смаку.
  • Пучок кропу, петрушки — за бажанням.
  • Рослинна олія — для смаження.

Приготування

  1. Кабачки очищають від шкірки, натирають на тертці з великою перфорацією. Солять.
  2. Дають постояти масі 15 хвилин, щоб з'явився сік. Його прибирають.
  3. Цибулю і зелень подрібнюють, часник тиснуть через прес.
  4. Змішують усі продукти, щоб вийшла однорідна суміш. 
  5. Смажать на помірному вогні до утворення золотистого кольору з двох боків.

Варто знати: Як почистити молоду картоплю — 8 робочих секретиків

Оладки із заморожених кабачків

Заморожені кабачки можна використовувати в будь-яку пору року, незалежно від сезону. Вони вже очищені та нарізані, що скорочує час підготовки інгредієнтів і полегшує приготування. За правильного заморожування кабачки зберігають більшість своїх вітамінів і мінералів, роблячи оладки поживними та корисними.

натертий і цілий кабачок

Інгредієнти

  • Заморожені кабачки — 500 г.
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. ложки.
  • Цибуля — 1 невелика головка (за бажанням).
  • Часник — 1-2 зубчики (за бажанням).
  • Сіль і перець — на смак.
  • Кріп, петрушка — за бажанням.
  • Рослинна олія — для смаження.

Приготування

  1. Щоб розморозити, заготовину залишають у холодильнику на кілька годин або відправляють у мікрохвильову піч.
  2. Зливають зайву рідину.
  3. Дрібно нарізають цибулю, зелень, пропускають часник через прес.
  4. Змішують розморожені та віджаті кабачки, яйця, борошно, цибулю, часник, зелень, сіль і перець до отримання однорідної маси. Консистенція тіста має бути густою.
  5. Просмажують на розпеченій сковороді з двох боків. Стежать, щоб не підгоріли. 

Незалежно від обраного рецепта, чи то класичні оладки, чи то з додаванням сиру, манки, картоплі або фаршу, кожен варіант має свої особливості. Із загального — це низькокалорійність і ситість. Пробуйте різні рецепти, додавайте спеції, приправи та добавки, щоб визначитися для себе серед розмаїття смакових поєднань. Кабачок — чудовий овоч: недорогий і корисний. Цим потрібно скористатися в сезон і, вже тим паче в період авітамінозу.

До слова: Як правильно точити ножі — 6 варіантів собі на замітку

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини