Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Рецепт гарбузового крем супу — 4 варіанти ароматної страви

Дата публікації: 25.11.2024 09:52
Дата оновлення: 25.11.2024 10:12

У гарбузі багато корисних речовин: каротин для очей, клітковина для травлення, кальцій для кісток, вітаміни С, Е, РР та інші. Приготовлений із неї суп пюре дуже корисний: покращує метаболізм, нормалізує роботу ШКТ, поповнює запас мікроелементів в організмі.

Гарбузовий суп пюре подано до обіду

У кожної господарки свій рецепт приготування. У нас вони теж є, тож ділимося з вами.

Цікава стаття: Що краще: блендер або подрібнювач: 4 критерії для порівняння

Гарбузовий крем суп

За структурою страва виходить ніжна і бархатиста, з приємним вершковим смаком. Для аромату в нього додають прованські спеції.

Кремовий суп пюре із зеленню

Необхідні інгредієнти

Гарбуз (очищений)

230 г

Картопля

160 г

Ріпчаста цибуля

50 г

Морква

80 г

Вершки (жирність 20%)

50 мл (для подачі до столу)

Топлене масло

10 г

Сіль

Половина чайної ложки

Чорний мелений перець

До свого смаку

Тертий мускатний горіх

На кінчику ножа

Прованські трави

Чверть чайної ложки (при подачі страви)

Вода

500 мл

Покрокова інструкція приготування

Крем суп з гарбуза готується протягом години.

  1. Морквину та гарбуз очищають від шкірки, ріжуть великими скибочками та складають у каструлю. Заливають водою і ставлять на плиту, увімкнувши конфорку на середній вогонь. Кількість води залежить від того, який супчик любите: густий чи рідкий.
  2. Після закипання проварюють овочі 25-30 хвилин до готовності, яка визначається по м'якості.
  3. Чистять та нарізають кубиками цибулю, обсмажують її на топленому маслі до золотистого кольору. Всипають засмажку в каструлю, приправляють сіллю.
  4. Блендер збивають страву до однорідності, щоб не було шматочків.
  5. Вливають у готовий суп вершки та додають спеції.

Перемішують та доводять до кипіння. Знімають із вогню та подають до столу.

До слова: Смузі без блендера — 5 способів та 4 рецепти

Гарбузовий крем суп з куркою

Щоб вийшов ситний, додають м'ясо. Джерело білка довше насичує організм. При цьому курятина зовсім нежирна, нею харчуються, сидячи на дієті.

Гарбузовий крем суп із сухариками та зеленню

Необхідні інгредієнти

Очищений гарбуз

350 г

Філе курки

300 г

Цибуля-порей

60 г

Картопля

100 г

Морква

60 г

Часник

1 зубок

Вершкове масло

50 г

Твердий сир

25 г

Сіль

На смак (приблизно чайну ложку)

Свіжа зелень

5 г

Вода

750 мл

Лимон

40 г

Білий хліб

Пара скибочок

Сметана

1 ст. (для подачі до столу)

Покрокова інструкція приготування

  1. Куряче філе промити проточною водою та нарізати брусочками.
  2. Викласти м'ясо в каструлю, влити воду та відправити на вогонь.
  3. Зняти піну з бульйону, проварити 25-30 хвилин.
  4. Почистити моркву, картоплю, гарбуз та нарізати кубиками.
  5. Цибулю порей розрізати на кільця, обсмажити на сковороді, використовуючи вершкове масло.
  6. Процідити бульйон і перелити його в каструлю, додавши картоплю, моркву та гарбуз.
  7. Після додавання овочів варити 10 хвилин.
  8. Використовуючи блендер, перебити блюдо в однорідну масу.
  9. Додати в суп натертий сир, подрібнений часник, перець, вичавлений лимонний сік (1 ст.л).
  10. Перемішати та проварити ще 5 хвилин.

Суп смачно поєднується з грінками та зеленню. За бажанням можна додати сметану.

Читайте: Сирники у мультиварці: 5 рецептів на будь-який смак

Гарбузовий крем суп з картоплею

Якщо покласти в кремовий суп пюре з гарбуза картоплю, консистенція вийде ситніша і густіша. 

Крем-суп з гарбуза з картоплею та сметаною

Необхідні інгредієнти

Очищений гарбуз

600 г

Картопля

400-500 г

Цибуля ріпчаста

1 шт

Часник

Пара зубків

Вода чи бульйон на курятині

800-850 мл

Рослинна олія

1-2 ст.л

Сіль

До свого смаку

Вершки

80 мл

Сік лимона

2 ч.л

Покрокова інструкція приготування

  • Почистити гарбуз та картоплю, нарізати середніми скибочками. Часник і цибулю подрібнити.
  • Розігріти в каструлі масло, підрум'янити цибульно-часникову суміш.
  • Всипати картоплю та гарбуз, залити водою або бульйоном, посолити.
  • Дочекавшись закипання, варити 20 хвилин, до м'якості овочів.
  • Зняти з вогню та перебити вміст каструлі блендером.
  • Влити в крем-суп лимонний сік, вершки та перемішати.
  • Знову поставити блюдо на плиту і прогріти протягом декількох хвилин, не доводячи до кипіння.

Суп пюре з гарбуза можна подавати до столу. Він настільки ароматний, що перед спокусою спробувати не встоїть ніхто з домівників.

До слова: Як приготувати плов у мультиварці: 5 рецептів — таких, що пальчики оближеш

Гарбузовий крем суп з креветками

Якщо хочеться побалувати свою сім'ю вишуканою стравою, варто приготувати з гарбузом та креветкою. Обидва інгредієнти корисні та смачні, вдало поєднуються, створюючи приємний посмак.

Гарбузовий суп пюре з креветками

Необхідні інгредієнти

Очищений гарбуз

600 г

Масло вершкове

50 г

Вершки

200 мл

Креветки

300 г

Часник

2-3 зубки

Свіжий кріп

до свого смаку

Чорний мелений перець

на смак

Сіль

собі до смаку

Покрокова інструкція приготування

  • Промити гарбуз проточною водою, зрізати шкірку, видалити насіння, нарізати кубиками розміром 2 см.
  • Почистити та дрібнесенько подрібнити часник максимально дрібно.
  • Обполоснути, обсушити та дрібно нарізати кріп.
  • Укласти нарізаний гарбуз у глибоку каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Проварити 25-30 хвилин, злити воду.
  • Очистити креветки від панцира, видаляючи кишкову вену.
  • Розтопити на сковороді вершкове масло, обсмажити нарізаний часник 1-2 хвилини.
  • Прибрати обсмажу і на тій самій олії підсмажити креветки з обох боків по 2-3 хвилини.
  • Додати в проціджений гарбуз подрібнений кріп і занурювальним блендером приготувати однорідну масу.
  • Влити в гарбузове пюре вершки, розмішати та відправити на повільний вогонь.
  • Довести страву до закипання, зняти з вогню.

Тепер можна розсипати по тарілках. У кожну порцію центром викласти креветки. 

Для приготування кремового супу пюре з гарбуза найкраще підходить мускатний вид, у нього м'яка текстура та солодкуватий смак. У зрілого овоча темна матова шкірка.

Якщо приправляти блюдо лимонним соком, буде насичений колір. Вершки можна замінити на кокосове молоко, щоб суп віддавав тропічними нотками.

Свіжоприготований остиглий супець зберігають у холодильнику, розливаючи в скляні судочки. Також можна заморожувати у порційних пакетах. Така їжа не втрачає корисних властивостей ні влітку, ні взимку. Вона зміцнює імунітет, виводить токсини, посилює кістки. Тому готуйте та харчуйтеся з користю для всієї родини.

У тему: Як очистити каструлю, що пригоріла — 4 робочих поради

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини