Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Рецепти для мультипечі: 9 страв на сніданок, обід і вечерю

Дата публікації: 11.07.2024 14:20
Дата оновлення: 11.07.2024 14:20

У мультипечі їжа готується швидше, ніж у духовці, коштом посиленої циркуляції гарячого повітря. Воно як торнадо: не стільки запікає, скільки обсмажує страву. При цьому прилад споживає менше електроенергії, ніж стандартна духова камера. У статті ділимося смачними рецептами з покроковими інструкціями, в яких розберуться навіть ті, хто ніколи не заглиблювався в премудрості куховарства.  

Смажений рис із куркою в мультипечі

Ситна страва з азійськими нотками. Чимось нагадує плов, але виходить легшою. І все завдяки тому, що в рецепті використовується нежирне м'ясо курки та овочі. Страва ідеально підходить для повноцінного обіду або вечері прихильникам здорового харчування. 

смажений рис із куркою в мультипечі 

Інгредієнти

  • 3 ст. відвареного до напівготовності рису,
  • 1 варена куряча грудка,
  • 100 г суміші із зеленого горошку і нарізаної на кубики моркви,
  • 1 ст. л оливкової олії,
  • 6 ст. л соєвого соусу,
  • 1 середня цибулина.

Приготування

  1. Варену курку та цибулю нарізати кубиками.
  2. У мисці змішати рис, оливкову олію та соєвий соус.
  3. До рису додати м'ясо, цибулю, горошок і моркву.
  4. Помістити отриману суміш у чашу мультипечі.
  5. Готувати в режимі «Обсмажування».

Щойно пролунає сигнал мультипечі, пікантна та смачна страва готова. Можна смакувати!  

Готуємо в мультипечі лимонні кекси

Ніжні кекси з легкою кислинкою і цитрусовим ароматом. Завдяки введенню в тісто мінеральної води мафіни виходять пористими та повітряними. Лимонні кекси сподобаються любителям домашньої випічки, ідеально доповнять чаювання, а також можуть використовуватися як перекус. 

лимонні кекси

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 250 г,
  • розпушувач — 2 ч. л,
  • яйця — 2 шт,
  • цукор — 1 ст. л,
  • рослинна олія — 200 мл,
  • мінеральна вода — 200 мл,
  • молоко — 75 мл,
  • лимон — 1 шт,
  • дрібка солі. 

Приготування

  1. У мисці з'єднати сухі інгредієнти, перемішати, щоб рівномірно розподілити розпушувач.  
  2. В окремій мисці збити вінчиком яйця, щоб вийшла пишна маса. Додати газовану воду, молоко, олію. Усе гарненько перемішати. 
  3. З'єднати рідку і суху суміші, перемішати до однорідності. Додати дрібно натерту цедру з 1 лимона. 
  4. Форми для кексів змастити олією, заповнити тістом на 1/3 від об'єму. 

Випікають кексики 15 хвилин за температури 180 градусів. Дістають із форм, дають їм охолонути. 

М'ясний пиріг із сиром і зеленню в мультипечі

Рецепт цього пирога виділяється з безлічі інших, По-перше, для його приготування підходить покупне тісто. По-друге, начинка незвичайна, завдяки додаванню ніжного сиру, свіжої зелені та ароматних прованських трав.

м'ясний пиріг із сиром і зеленню

Інгредієнти

  • 500 г замороженого листкового тіста,
  • 300 г м'ясного фаршу,
  • 300 г будь-яких овочів,
  • 3 яйця,
  • 100 г сиру Фета,
  • 200 г шпинату,
  • 1 середня цибулина,
  • 1 пучок свіжої зелені на вибір,
  • прованські трави,
  • сіль,
  • чорний мелений перець. 

Приготування

Перед приготуванням необхідно розморозити тісто до кімнатної температури. Овочі нарізати дрібними кубиками, змішати з фаршем, додати до них подрібнений сир Фета і шпинат. В окремій мисці збити вінчиком 2 яйця, заправити прянощами та посолити. Дрібно нарубати зелень, додати до яєць. Отриману яєчну суміш змішати з начинкою з овочів і фаршу. 

Тісто розкочувати в тонкий пласт і розділити на 2 частини. На дно форми мультипечі застелити пергамент, щоб він покривав не тільки дно, а й краї. Викласти 1 шар тіста, обов'язково сформувавши бортики, зверху помістити начинку, розподіливши її по всій формі. Накрити другим шаром і защипнути краї. По всій поверхні заготовини зробити невеликі розрізи. Щоб скоринка зарум'янилася, змастити збитим яйцем силіконовим кухонним пензликом. Готувати пиріг, вибравши режим «Запікання». 

Брюссельська капуста в мультипечі

Якщо не знаєте, що можна готувати в мультипечі з овочів, щоб було незвично і смачно, спробуйте зробити хрустку брюссельську капусту. Зверху апетитна підсмажена скоринка, а всередині — ніжна капуста, просочена ароматним маринадом.

смажена брюссельська капуста

Овочі в мультипечі завжди виходять ніжними та соковитими, але найголовніше — не втрачають своїх корисних властивостей. За потреби їх можна готувати без олії.

Інгредієнти

  • 200 г брюссельської капусти,
  • 1 ст. л рослинної олії,
  • 1 ст. л бальзамічного соусу,
  • 1 ч. л яблучного оцту,
  • 1/4 ч. л солі.

Приготування

Брюссельську капусту розрізають навпіл і поміщають у миску. Додають олію, бальзамічний соус, оцет і сіль. Гарненько втирають у шматки для рівномірного розподілу заправки. Поміщають капусту в чашу мультипечі, готують у режимі «Гриль» або «Випікання».

Варто подумати: Пароварка чи аерогриль: 4 пункти, які допоможуть визначитися

Лимонний чизкейк у мультипечі

Десерт із цитрусовим ароматом і кислинкою, який асоціюється з літом. Основа чизкейка — м'який вершковий сир, що набуває під час випікання ще більш ніжної структури та легкості. Готується дуже просто, головне — дотримуватися пропорцій, зазначених у рецептурі. 

Інгредієнти

  • М'який вершковий сир Рікотта — 500 г,
  • цукор — 150 г,
  • екстракт ванілі — 2 ч. л,
  • лимонний сік — 5 ст. л,
  • цедра лимона — 2 ст. л,
  • яйця — 3 шт,
  • кукурудзяний крохмаль — 3 ст. л.

Ванільний екстракт можна замінити ванільним цукром (1 пакетик), а рікотту — сиром. 

Приготування

  1. Рікотту змішати з цукром, екстрактом ванілі, лимонним соком і цедрою. 
  2. В окремій мисці вінчиком збити 2 яйця до утворення пишної маси. До яєць додати кукурудзяний крохмаль і розмішати, щоб не було грудочок.
  3. Сирну масу змішати з яєчною до однорідності.
  4. Форму для запікання змастити вершковим маслом, вилити в неї тісто.
  5. Вставити форму в мультипіч і встановити режим «Запікання». 

Спечений чизкейк дістати з форми й дати йому охолонути до кімнатної температури. Потім поставити в холодильник на кілька годин, щоб смак десерту дозрів, а його структура була однорідною. 

Аналізуємо: Що краще: мультипіч чи мультиварка — порівнюємо за 5 параметрами

Смажені креветки з соусом чилі та приправами

Поєднання креветок із гострим соусом дарує незабутні смакові відчуття. Пікантна закуска підійде для святкового столу і для звичайної вечері. 

смажені креветки із соусом

Пропонований рецепт — справжня знахідка для тих, хто не знає, що можна приготувати з креветок вдома так, як роблять це в ресторані. 

Інгредієнти

  • 0,5 кг сирої креветки без панцира,
  • 1 яєчний білок,
  • 4 ст. л борошна,
  • 5 ст. л панірувальних сухарів,
  • 1 ч. л паприки,
  • сіль і чорний мелений перець до свого смаку,
  • соус чилі. 

Приготування

Креветки промити під проточною водою, викласти на паперовий рушник і обсушити. Яєчний білок, борошно і панірувальні сухарі помістити в окремі миски. Креветки приправити паприкою, посолити й поперчити. Кожен хвостик занурити в борошно, потім у білок, і наостанок у сухарики. 

Викласти в чашу печі, встановити на девайсі температуру 200 градусів. Запікати 4 хвилини, потім перевернути, і дати креветкам ще кілька хвилин доготуватися. Орієнтир — хрустка апетитна скоринка. Якщо куштувати, всередині вони будуть соковитими й ніжними. Подавати до столу із чилі-соусом.

В тему: Курка гриль у мультипечі — 4 тонкощі, які роблять її смачнішою

Лазанья з овочів із грибами та базиліком

Лазанья — італійська страва, яку готують із різноманітними начинками. Експериментам немає меж! Овочева лазанья із грибами — варіант, вартий уваги. І це одна з тих страв, що приготувати в мультипечі вдасться набагато швидше, ніж у звичайній духовці. Соковита лазанья в мультипечі буде готова всього лише +/- 20 хвилин. 

лазанья з овочів із грибами та базиліком 

Інгредієнти

  • 1 упаковка листів лазаньї,
  • 1 цибулина,
  • 750 г печериць,
  • 70 г вершкового масла,
  • 2 ст. л оливкової олії,
  • 3 ст. л борошна,
  • 600 мл молока,
  • 3 свіжих помідори,
  • пучок базиліку,
  • 200 г твердого сиру,
  • сіль і чорний мелений перець на смак.

Приготування

Насамперед готуємо начинку. Гриби та цибулю нарізати дрібними кубиками, змішати в мисці, посолити та поперчити. Овочева начинка готова. 

Для соусу:

  1. На сковороді розтопити вершкове масло,
  2. додати борошно і підсмажити до золотистого кольору,
  3. тонкою цівкою влити молоко,
  4. варити на повільному вогні до загустіння. 

Поки білий соус остигає, час приготувати томатний. Помідори пробланшувати: залити окропом, залишити на 30 секунд. Зняти шкірку, подрібнити в блендері разом зі свіжим базиліком. Додати сіль і перець до смаку. 

На дно чаші апарата викласти шар грибної начинки, полити білим соусом, посипати тертим сиром. Зверху — шар листя лазаньї й змастити томатним соусом. Повторювати кулі одну за одною, верхній шар має бути з грибної начинки, политої білим соусом і щедро посипаний натертим сиром. Вставити чашу в мультипіч і вибрати режим «Запікання». 

До слова: Риба в мультипечі — 9 способів приготувати так, що пальчики оближеш

Куряча запіканка з овочами — готуємо в мультипечі

Страва, яку по праву можна вважати дієтичною. У ній багато білка і клітковини, вона досить легка і точно не шкодить фігурі. Ідеально підходить для вечері! 

куряча запіканка з овочами 

Інгредієнти

  • 2 курячі грудки середнього розміру,
  • 300-400 г заморожених овочів.

Для соусу:

  • 300 г грецького йогурту,
  • 2 яйця,
  • 150 г натертого на дрібній тертці твердого сиру,
  • 1 ст. л свіжовичавленого соку лимона,
  • 1 зубчик часнику,
  • сіль і перець до свого смаку.

Приготування

Курку промити, просушити паперовим рушником і нарізати на дрібні кубики. У формі для запікання змішати підготовлене м'ясо і заморожені овочі. Відставити вбік і зайнятися приготуванням соусу: в окремій мисці змішати всі необхідні інгредієнти, але додавши тільки половину натертого сиру. Залити соусом курку з овочами.

Поставити форму в мультипіч і встановити режим «Запікання». Щойно страва буде готова, посипати рештою натертого сиру і подати до столу гарячою. 

Сирна запіканка — ходовий серед рецептів приготування страв у мультипечі

Страва, що асоціюється з легкістю та ніжністю. І якщо готувати цю випічку в мультипечі, вона справді нагадуватиме хмаринку. 

сирна запіканка 

Інгредієнти

  • 400 г сиру 5% жирності,
  • 100 згущеного молока,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. л манної крупи,
  • дрібка солі,
  • 1 ч. л ванільного цукру,
  • 100 г родзинок,
  • рослинна олія для змащування форми.

Приготування

  1. Сир змішати зі згущеним молоком, манною крупою і збитим із яйцем. Додати родзинки, ванільний цукор і сіль. Гарненько перемішати. 
  2. Залишити сирну суміш на 15 хвилин, щоб манна крупа набухла.
  3. Форму змастити рослинною олією, викласти в неї сирну масу. 
  4. Для приготування вибрати режим «Запікання» (у нього щадна теплова обробка). 

Бажано подавати запіканку до столу гарячою зі згущеним молоком, сметаною або медом. Холодна — теж смачна.

Використання мультипечі на своїй кухні — це не тільки про смачні та прості рецепти страв. Агрегат має масу переваг:

Універсальність 
У мультипечі можна варити, тушкувати, запікати навіть без олії, їжа виходить із мінімумом калорій
Швидкість приготування  Агрегат дає можливість швидко приготувати порівняно з духовою шафою або плитою
Збереження смаку та корисних якостей  Продукти, приготовані в мультипечі, зберігають у собі максимальну кількість поживних речовин

Не бійтеся експериментувати, застосовуючи в готуванні мультипіч і рецепти, запропоновані в статті. Вони допоможуть відкрити для себе переваги цього інноваційного пристрою. 

На замітку: Рейтинг мультипечей — 7 варіантів для різноманітних рецептів

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини