У мультипечі їжа готується швидше, ніж у духовці, коштом посиленої циркуляції гарячого повітря. Воно як торнадо: не стільки запікає, скільки обсмажує страву. При цьому прилад споживає менше електроенергії, ніж стандартна духова камера. У статті ділимося смачними рецептами з покроковими інструкціями, в яких розберуться навіть ті, хто ніколи не заглиблювався в премудрості куховарства.
Смажений рис із куркою в мультипечі
Ситна страва з азійськими нотками. Чимось нагадує плов, але виходить легшою. І все завдяки тому, що в рецепті використовується нежирне м'ясо курки та овочі. Страва ідеально підходить для повноцінного обіду або вечері прихильникам здорового харчування.
Інгредієнти
- 3 ст. відвареного до напівготовності рису,
- 1 варена куряча грудка,
- 100 г суміші із зеленого горошку і нарізаної на кубики моркви,
- 1 ст. л оливкової олії,
- 6 ст. л соєвого соусу,
- 1 середня цибулина.
Приготування
- Варену курку та цибулю нарізати кубиками.
- У мисці змішати рис, оливкову олію та соєвий соус.
- До рису додати м'ясо, цибулю, горошок і моркву.
- Помістити отриману суміш у чашу мультипечі.
- Готувати в режимі «Обсмажування».
Щойно пролунає сигнал мультипечі, пікантна та смачна страва готова. Можна смакувати!
Готуємо в мультипечі лимонні кекси
Ніжні кекси з легкою кислинкою і цитрусовим ароматом. Завдяки введенню в тісто мінеральної води мафіни виходять пористими та повітряними. Лимонні кекси сподобаються любителям домашньої випічки, ідеально доповнять чаювання, а також можуть використовуватися як перекус.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно — 250 г,
- розпушувач — 2 ч. л,
- яйця — 2 шт,
- цукор — 1 ст. л,
- рослинна олія — 200 мл,
- мінеральна вода — 200 мл,
- молоко — 75 мл,
- лимон — 1 шт,
- дрібка солі.
Приготування
- У мисці з'єднати сухі інгредієнти, перемішати, щоб рівномірно розподілити розпушувач.
- В окремій мисці збити вінчиком яйця, щоб вийшла пишна маса. Додати газовану воду, молоко, олію. Усе гарненько перемішати.
- З'єднати рідку і суху суміші, перемішати до однорідності. Додати дрібно натерту цедру з 1 лимона.
- Форми для кексів змастити олією, заповнити тістом на 1/3 від об'єму.
Випікають кексики 15 хвилин за температури 180 градусів. Дістають із форм, дають їм охолонути.
М'ясний пиріг із сиром і зеленню в мультипечі
Рецепт цього пирога виділяється з безлічі інших, По-перше, для його приготування підходить покупне тісто. По-друге, начинка незвичайна, завдяки додаванню ніжного сиру, свіжої зелені та ароматних прованських трав.
Інгредієнти
- 500 г замороженого листкового тіста,
- 300 г м'ясного фаршу,
- 300 г будь-яких овочів,
- 3 яйця,
- 100 г сиру Фета,
- 200 г шпинату,
- 1 середня цибулина,
- 1 пучок свіжої зелені на вибір,
- прованські трави,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Приготування
Перед приготуванням необхідно розморозити тісто до кімнатної температури. Овочі нарізати дрібними кубиками, змішати з фаршем, додати до них подрібнений сир Фета і шпинат. В окремій мисці збити вінчиком 2 яйця, заправити прянощами та посолити. Дрібно нарубати зелень, додати до яєць. Отриману яєчну суміш змішати з начинкою з овочів і фаршу.
Тісто розкочувати в тонкий пласт і розділити на 2 частини. На дно форми мультипечі застелити пергамент, щоб він покривав не тільки дно, а й краї. Викласти 1 шар тіста, обов'язково сформувавши бортики, зверху помістити начинку, розподіливши її по всій формі. Накрити другим шаром і защипнути краї. По всій поверхні заготовини зробити невеликі розрізи. Щоб скоринка зарум'янилася, змастити збитим яйцем силіконовим кухонним пензликом. Готувати пиріг, вибравши режим «Запікання».
Брюссельська капуста в мультипечі
Якщо не знаєте, що можна готувати в мультипечі з овочів, щоб було незвично і смачно, спробуйте зробити хрустку брюссельську капусту. Зверху апетитна підсмажена скоринка, а всередині — ніжна капуста, просочена ароматним маринадом.
Овочі в мультипечі завжди виходять ніжними та соковитими, але найголовніше — не втрачають своїх корисних властивостей. За потреби їх можна готувати без олії.
Інгредієнти
- 200 г брюссельської капусти,
- 1 ст. л рослинної олії,
- 1 ст. л бальзамічного соусу,
- 1 ч. л яблучного оцту,
- 1/4 ч. л солі.
Приготування
Брюссельську капусту розрізають навпіл і поміщають у миску. Додають олію, бальзамічний соус, оцет і сіль. Гарненько втирають у шматки для рівномірного розподілу заправки. Поміщають капусту в чашу мультипечі, готують у режимі «Гриль» або «Випікання».
Варто подумати: Пароварка чи аерогриль: 4 пункти, які допоможуть визначитися
Лимонний чизкейк у мультипечі
Десерт із цитрусовим ароматом і кислинкою, який асоціюється з літом. Основа чизкейка — м'який вершковий сир, що набуває під час випікання ще більш ніжної структури та легкості. Готується дуже просто, головне — дотримуватися пропорцій, зазначених у рецептурі.
Інгредієнти
- М'який вершковий сир Рікотта — 500 г,
- цукор — 150 г,
- екстракт ванілі — 2 ч. л,
- лимонний сік — 5 ст. л,
- цедра лимона — 2 ст. л,
- яйця — 3 шт,
- кукурудзяний крохмаль — 3 ст. л.
Ванільний екстракт можна замінити ванільним цукром (1 пакетик), а рікотту — сиром.
Приготування
- Рікотту змішати з цукром, екстрактом ванілі, лимонним соком і цедрою.
- В окремій мисці вінчиком збити 2 яйця до утворення пишної маси. До яєць додати кукурудзяний крохмаль і розмішати, щоб не було грудочок.
- Сирну масу змішати з яєчною до однорідності.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом, вилити в неї тісто.
- Вставити форму в мультипіч і встановити режим «Запікання».
Спечений чизкейк дістати з форми й дати йому охолонути до кімнатної температури. Потім поставити в холодильник на кілька годин, щоб смак десерту дозрів, а його структура була однорідною.
Аналізуємо: Що краще: мультипіч чи мультиварка — порівнюємо за 5 параметрами
Смажені креветки з соусом чилі та приправами
Поєднання креветок із гострим соусом дарує незабутні смакові відчуття. Пікантна закуска підійде для святкового столу і для звичайної вечері.
Пропонований рецепт — справжня знахідка для тих, хто не знає, що можна приготувати з креветок вдома так, як роблять це в ресторані.
Інгредієнти
- 0,5 кг сирої креветки без панцира,
- 1 яєчний білок,
- 4 ст. л борошна,
- 5 ст. л панірувальних сухарів,
- 1 ч. л паприки,
- сіль і чорний мелений перець до свого смаку,
- соус чилі.
Приготування
Креветки промити під проточною водою, викласти на паперовий рушник і обсушити. Яєчний білок, борошно і панірувальні сухарі помістити в окремі миски. Креветки приправити паприкою, посолити й поперчити. Кожен хвостик занурити в борошно, потім у білок, і наостанок у сухарики.
Викласти в чашу печі, встановити на девайсі температуру 200 градусів. Запікати 4 хвилини, потім перевернути, і дати креветкам ще кілька хвилин доготуватися. Орієнтир — хрустка апетитна скоринка. Якщо куштувати, всередині вони будуть соковитими й ніжними. Подавати до столу із чилі-соусом.
В тему: Курка гриль у мультипечі — 4 тонкощі, які роблять її смачнішою
Лазанья з овочів із грибами та базиліком
Лазанья — італійська страва, яку готують із різноманітними начинками. Експериментам немає меж! Овочева лазанья із грибами — варіант, вартий уваги. І це одна з тих страв, що приготувати в мультипечі вдасться набагато швидше, ніж у звичайній духовці. Соковита лазанья в мультипечі буде готова всього лише +/- 20 хвилин.
Інгредієнти
- 1 упаковка листів лазаньї,
- 1 цибулина,
- 750 г печериць,
- 70 г вершкового масла,
- 2 ст. л оливкової олії,
- 3 ст. л борошна,
- 600 мл молока,
- 3 свіжих помідори,
- пучок базиліку,
- 200 г твердого сиру,
- сіль і чорний мелений перець на смак.
Приготування
Насамперед готуємо начинку. Гриби та цибулю нарізати дрібними кубиками, змішати в мисці, посолити та поперчити. Овочева начинка готова.
Для соусу:
- На сковороді розтопити вершкове масло,
- додати борошно і підсмажити до золотистого кольору,
- тонкою цівкою влити молоко,
- варити на повільному вогні до загустіння.
Поки білий соус остигає, час приготувати томатний. Помідори пробланшувати: залити окропом, залишити на 30 секунд. Зняти шкірку, подрібнити в блендері разом зі свіжим базиліком. Додати сіль і перець до смаку.
На дно чаші апарата викласти шар грибної начинки, полити білим соусом, посипати тертим сиром. Зверху — шар листя лазаньї й змастити томатним соусом. Повторювати кулі одну за одною, верхній шар має бути з грибної начинки, политої білим соусом і щедро посипаний натертим сиром. Вставити чашу в мультипіч і вибрати режим «Запікання».
До слова: Риба в мультипечі — 9 способів приготувати так, що пальчики оближеш
Куряча запіканка з овочами — готуємо в мультипечі
Страва, яку по праву можна вважати дієтичною. У ній багато білка і клітковини, вона досить легка і точно не шкодить фігурі. Ідеально підходить для вечері!
Інгредієнти
- 2 курячі грудки середнього розміру,
- 300-400 г заморожених овочів.
Для соусу:
- 300 г грецького йогурту,
- 2 яйця,
- 150 г натертого на дрібній тертці твердого сиру,
- 1 ст. л свіжовичавленого соку лимона,
- 1 зубчик часнику,
- сіль і перець до свого смаку.
Приготування
Курку промити, просушити паперовим рушником і нарізати на дрібні кубики. У формі для запікання змішати підготовлене м'ясо і заморожені овочі. Відставити вбік і зайнятися приготуванням соусу: в окремій мисці змішати всі необхідні інгредієнти, але додавши тільки половину натертого сиру. Залити соусом курку з овочами.
Поставити форму в мультипіч і встановити режим «Запікання». Щойно страва буде готова, посипати рештою натертого сиру і подати до столу гарячою.
Сирна запіканка — ходовий серед рецептів приготування страв у мультипечі
Страва, що асоціюється з легкістю та ніжністю. І якщо готувати цю випічку в мультипечі, вона справді нагадуватиме хмаринку.
Інгредієнти
- 400 г сиру 5% жирності,
- 100 згущеного молока,
- 1 яйце,
- 2 ст. л манної крупи,
- дрібка солі,
- 1 ч. л ванільного цукру,
- 100 г родзинок,
- рослинна олія для змащування форми.
Приготування
- Сир змішати зі згущеним молоком, манною крупою і збитим із яйцем. Додати родзинки, ванільний цукор і сіль. Гарненько перемішати.
- Залишити сирну суміш на 15 хвилин, щоб манна крупа набухла.
- Форму змастити рослинною олією, викласти в неї сирну масу.
- Для приготування вибрати режим «Запікання» (у нього щадна теплова обробка).
Бажано подавати запіканку до столу гарячою зі згущеним молоком, сметаною або медом. Холодна — теж смачна.
Використання мультипечі на своїй кухні — це не тільки про смачні та прості рецепти страв. Агрегат має масу переваг:
Універсальність
|
У мультипечі можна варити, тушкувати, запікати навіть без олії, їжа виходить із мінімумом калорій |
Швидкість приготування | Агрегат дає можливість швидко приготувати порівняно з духовою шафою або плитою |
Збереження смаку та корисних якостей | Продукти, приготовані в мультипечі, зберігають у собі максимальну кількість поживних речовин |
Не бійтеся експериментувати, застосовуючи в готуванні мультипіч і рецепти, запропоновані в статті. Вони допоможуть відкрити для себе переваги цього інноваційного пристрою.
На замітку: Рейтинг мультипечей — 7 варіантів для різноманітних рецептів