Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Рецепти гарбузової каші — 3 покрокові інструкції приготування

Дата публікації: 25.11.2024 10:12
Дата оновлення: 25.11.2024 10:28

Це чудова ідея для поживного сніданку, обіду та вечері. Особливо, якщо здобрити горіхами, курагою і спеціями. Вчимося готувати кашу з гарбуза трьома способами.

Каша з гарбуза з додаванням олії та горіхів

Читайте: Не працює блендер: 11 можливих причин та способи їх усунення

Смачна та корисна гарбузова каша з рисом

Вона найніжніша, добре засвоюється, годиться для дієт. У ній багато корисних мікроелементів та вітамінів, які наповнюють організм життєвою силою та енергією. Готується швидко, виходить смачною. Список продуктів у цьому рецепті найменший.

Гарбузова каша з рисом у піалі

Необхідні інгредієнти

Гарбузовий м'якуш

800 г

Вода

150 мл

Молоко

350 мл

Сіль

Дрібка

Рис

100 г

Цукор

80 г

Масло вершкове

80 г

Покрокова інструкція приготування

  1. Прибрати з овочів шкірку, насіння та нарізати кубиками.
  2. Викласти шматочки в каструлю, залити водою і відправити на повільний вогонь.
  3. Проварити 10 хвилин, потім додати молоко.
  4. Довести до кипіння, приправити сіллю та цукром.
  5. Всипати промитий рис.

Перемішувати не потрібно, каша повинна упрівати на маленькому вогні до 30 хвилин (готовності рису). Вимкнувши конфорку на плиті, додають масло, щоб вийшло зернятко від зернятка, і трохи розминають. Якщо вийшла густою, розбавляють молоком.

Варто спробувати: Як зробити пряниковий будиночок своїми руками: 5 кроків до найсмачнішого десерту

Гарбузова каша з пшоном

У блюді багато білка, фосфору, заліза, кальцію, вітамінів А та Е. У ній близько 70% вуглеводів перетравлюється повільно, а ситість зберігається довго.

Гарбузова каша з пшона в піалі

Необхідні інгредієнти

Очищений гарбуз

200 г

Пшоно

100 г

Молоко

250 мл

Цукор

На смак

Сіль

Дрібка

Покрокова інструкція приготування

  1. Очищають овоч від шкірки та насіння, нарізають на кубики, складають у каструлю і варять до готовності 20-30 хвилин.
  2. З приготованого гарбуза зливають воду і розминають товкачем у пюре.
  3. Пшоно промивають доти, доки зійде помутніла вода, а з нею і гіркота.
  4. Крупу відварюють пропорцією 1 до 2, приблизно 25 хвилин на маленькому вогні (кришку краще тримати закритою, а кашу періодами помішувати).
  5. Поєднати готову пшоняну кашу з раніше приготованим пюре з гарбуза.
  6. Заправити страву родзинками, ягодами, фруктами чи горіхами на свій смак.
  7. Залити отриману масу молоком та прокип'ятити на середньому вогні 3-5 хвилин. Залишається заправити вершками або вершковим маслом (за бажанням).

Коли на плиті готувати нема часу, можна використовувати мультиварку у відповідному режимі. Якщо каша вийде занадто густою, можна розбавити кип'яченою водою до потрібної консистенції.

Пізнавальна стаття: Як смачно зварити пшоно — 3 варіанти приготування

Гарбузова каша з манкою 

Виходить в міру солодка і трохи в'язка. У каші ніжна консистенція та приємний смак. Тому страва подобається дітям та дорослим. Для аромату можна додати в гарбузову кашу дрібку кориці або ванілі. Гарбуз багатий на вітаміни й мінерали, а манка добре засвоюється ШКТ, є джерелом енергії. Поєднання злаків з гарбузом робить страву ситною та легкою для шлунка.

Гарбузова каша з манної крупи

Необхідні інгредієнти

Молоко

400 мл

Гарбуз очищений

100 г

Манна крупа

40 г

Цукор

10 г

Сіль

На смак

Покрокова інструкція приготування

  • Очищають гарбуз від шкірки та насіння, промивають у проточній воді.
  • Нарізають брусочками, укладають у сотейник або товстостінну каструлю. Заливають водою та ставлять на плиту. Варять 20 хвилин із моменту закипання на усередненому полум'ї.
  • Розминають гамуз вилкою або занурювальним блендером до однорідного пюре, усуваючи грудочки. 
  • Вливають у суміш молоко, перемішують, визначають середній вогонь, щоб довести до кипіння. 
  • Приправляють цукром і сіллю, в киплячу масу поступово всипають манку, весь час перемішуючи, щоб не гомзалась.
  • Кип'ятять 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Знімають із вогню.
  • Заправляють вершковим маслом (для запаху) і подають до столу.

Для каші підходить гарбуз будь-якого сорту. Однак грушеподібний легше чиститься і ріжеться, у ньому багато м'якоті та мало кісточок. Приготувавши з сирого, виходить вершковий присмак, а із запеченого в духовці — концентрований, з нотками карамелі. Коли приготували, залишають варево на 15-20 хвилин, добре укутавши, щоб дати каші дійти. Зварена на молоці, виходить ніжніше і солодше, на воді дієтичніше.

Для різноманітності смаку добре додавати сухофрукти, банани, корицю, кардамон чи інші спеції, які подобаються. Якщо все приготувати, дотримуючись описаних підказок, на таку кашу не соромно навіть гостей покликати.

До речі: Сирники у мультиварці: 5 рецептів на будь-який смак

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини