Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Смузі без блендера — 5 способів та 4 рецепти

Дата публікації: 02.08.2022 11:03
Дата оновлення: 02.08.2022 11:03

Зробити смузі без блендера можна за допомогою іншої кухонної техніки та підручних засобів. Без електроприладу смузі готуватимуться довше, але за допомогою описаних нижче способів або їх комбінації, зможете приготувати корисний коктейль з овочів та фруктів навіть твердих сортів.

Корисний смузі з фруктів та зелені

Чи можна зробити смузі без блендера: альтернативні варіанти

Приготувати смузі можна вручну, використовуючи те, що є на кухні: вилку,
сито, марлю, тертку, віночок. Як альтернативу блендера можна використовувати м'ясорубку, соковижималку або міксер. Підійдуть механічні та електричні моделі. Який спосіб вибрати залежить і від того, наскільки соковиті та щільні у вас плоди.

Міксер

Основне завдання міксера — збивати та змішувати інгредієнти. У будь-якому рецепті смузі є рідина: вода, молоко чи сік, тому м'які плоди разом із рідиною міксер легко зможе подрібнити на однорідну масу.

Ягідний смузі за допомогою міксера

Зробити смузі із твердих овочів так не вийде. Можна попередньо подрібнити продукт іншим способом і потім змішати до однорідності міксером.

Цікаво на тему: Міксер і блендер: схожість та відмінності

М'ясорубка

За допомогою м'ясорубки можна подрібнити будь-які плоди, у тому числі із дрібними кісточками.

М'ясорубка для овочів та фруктів

Можливо, для отримання необхідної суміші доведеться пропустити продукти через м'ясорубку повторно. Перевага м'ясорубки в тому, що в неї можна закинути все, що потрібно за рецептом, і потім розмішати або додати рідину.

З електричною м'ясорубкою приготувати смузі вийде швидше. А якщо скористатися різними насадками, це дозволить досягти ідеальної консистенції для кожного продукту.

Раніше писали: Що краще — м'ясорубка чи блендер: порівняння 2 типів техніки

Соковижималка

 

Сік із соковичавниці

Пропускають плоди через соковитискач, а потім змішують сік та макуху. Таким чином вийде чудовий густий напій. Якщо у плодів тверда шкірка та кісточки, їх потрібно попередньо видалити.

Терка

На відмінно впорається з твердими овочами: яблука, морква, гарбуз. А ось для подрібнення ягід краще скористатися іншим способом.

Томатне пюре на тертці

На тертці із дрібними отворами інгредієнти подрібнюються до однорідної консистенції. М'які та соковиті плоди можна натерти на великій тертці.

Після того, як натерли фрукти або овочі на тертці, змішайте складові напою. Можна скласти все в закриту тару і збовтати чи скористатися ручним віночком, міксером.

Сито

Соковиті фрукти та овочі, а також ягоди зручно перетерти через сито. Особливо коли потрібно, щоб тверда шкірка чи кісточки не потрапили у напій.

Перетерти через сито лопаткою

Для тих самих цілей використовується марля. М’якуш відділяється і виходить однорідна маса з м'якотою, але без шкірки та кісточок. Дуже м'які продукти, такі як стиглий банан та авокадо, достатньо розім'яти виделкою.

Як готувати смузі без блендера: найпростіші рецепти

Відсутність електроприладу не привід відмовлятися від експериментів та корисних страв. У смузі можна додавати найрізноманітніші інгредієнти: насіння, зелень, спеції, вівсяні пластівці, йогурт, сир. Орієнтуйтесь на свої уподобання!

Ловіть смачні та корисні рецепти смузі, які можна зробити й без допомоги блендера.

Ще на тему: Якими напоями зігрітися в холоди? 5 видів із рецептами!

Смузі з ягід

Ягоди добре поєднуються з молочними продуктами. Якщо ви використовуєте соковиті, можна не розбавляти рідиною. Достатньо подрібнити їх до однорідної маси.

Смузі з ягід та молока

Складові:

  • улюблені ягоди на вибір;
  • будь-яка молочка чи вода;
  • за бажанням підсолоджувач, лід, великі ягідки для прикраси.

Як готувати смузі без блендера?

  1. Ягоди перетерти через сито або перекрутити в м'ясорубці.
  2. У місткість перелити масу, додати йогурт чи молоко.
  3. Збити міксером або збовтати у закритій тарі. За бажанням підсолодити медом або цукром.

Перелити у склянку. Подати краще з льодом, за бажанням прикрасити цілими ягідками.

Банановий смузі без блендера

Банан — гарна основа для найрізноманітніших рецептів. Він надає напою кремову текстуру та натуральну солодкість. Його додають у фруктові і корисні зелені коктейлі.

Смузі з банана та йогурту

Найпростіший рецепт бананової смузі без блендера:

  1. Банан без шкірки подрібнити вилкою, на тертці або через м'ясорубку.
  2. Додати в масу молоко чи натуральний несолодкий йогурт.
  3. Збовтати, збити вінчиком чи міксером.
  4. Перелити в келих, прикрасити м'ятою, вівсяними пластівцями чи ягодами.

Цей рецепт може бути основою будь-яких коктейлів. Молочні продукти можна замінити на воду. Банан добре поєднується з кислуватими фруктами, а також плодами з м'якою консистенцією, як груша, персик.

Смузі з яблук

Для цього напою потрібні яблука, вода, за бажанням лід, кориця. Молоко — ні, тому що кислі плоди можуть призвести до його згортання.

  1. Яблука помити, видалити серцевину та очистити (за бажанням).
  2. Перекрутити через м'ясорубку або натерти на тертці.
  3. Віджати сік через сито чи марлю.
  4. Змішати з водою, щоб напій вийшов рідкіший. За бажанням додати спеції.

Яблучний смузі з льодом

Яблучна основа добре поєднується з грушею, ківі, овочами, зеленню. Структура яблука є щільною і не утворює м'якої консистенції.

Томатний смузі

В основі томатного смузі помідори. Також додають до смаку будь-які овочі та зелень.

Томатний смузі

Складові:

  • 2-3 стиглих великих томатів,
  • 1 болгарський перець,
  • 2-3 огірки,
  • будь-яка зелень на смак,
  • сіль.

Як готувати:

  1. Усі складові перекрутити на м'ясорубку разом із зеленню.
  2. Додати сіль до смаку.

Все — овочевий смузі готовий до вживання. Густоту напою можна регулювати водою.

Дізнайтесь: Як користуватися блендером: нюанси використання 2 видів подрібнювачів

Які плоди не підійдуть для приготування смузі без блендера

Не підходять м'ясисті та мало соковиті плоди. В основному, це ягоди, наприклад, аґрус, чорноплідна горобина, брусниця. Проблематично використовувати сливи, аличу та інші фрукти, у яких шкірка складно відокремлюється. Гарбуз і шинок краще використовувати в печеному вигляді, так і соку буде більше і м'якоті менше. Смак готового смузі вийде ніжнішим.

Вибрати найзручніший варіант допоможе таблиця.

Спосіб
Складність приготування Додаткове обладнання Для чого підходить
Міксер середня подрібнювач соковитих плодів
М'ясорубка легко не потрібно будь-яких плодів
Соковижималка легко не потрібно будь-яких плодів
Терка складно міксер (шейкер) фрукти та овочі
Сито (марля) складно міксер (шейкер) соковитих плодів

Все-таки більшість плодів для смузі піддаються обробці за будь-яких умов: вдома, на дачі, у селі. Через відсутність електроенергії або пристроїв для смузі не варто змінювати свої харчові звички або відмовлятися куштувати нові варіанти страв.

Ще за темою: Який блендер краще купити — занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Коментарі
Залиште коментар