Сирники з сиру в мультиварці виходять низькокалорійними. При цьому зберігаються корисні властивості молочного продукту. Завдяки антипригарному покриттю чаші мультиварки до стінок нічого не пристає, коржі не розвалюються. Сирнички підрум'янюються, на них утворюється апетитна золотава скоринка.
Ділимося покроковими інструкціями, щоб приготувати традиційні, дієтичні, з яблуками, на пару та смажені сирні оладки. Для цього підійде мультиварка будь-якої потужності.
Традиційні сирники в мультиварці
Зроблені за традиційним рецептом, завжди виходять ніжними та пишними, навіть якщо їх готувати, не маючи досвіду.
Інгредієнти
- 400 г свіжого кисломолочного сиру,
- 2 яйця,
- 2 ст. л. борошна,
- 2 ст. л. цукру,
- 1 ч. л. ванільного цукру,
- рослинна олія для обсмажування.
Процес приготування
- Сир розім'яти виделкою, додати до нього яйця і сипучі інгредієнти;
- отриману суміш розмішати до однорідності, використовуючи для цього виделку або товкач для картоплі;
- якщо суміш занадто мокра, додати ще 1 ст. л. борошна;
- руки змочити холодною водою і сформувати кульки діаметром 3-4 см;
- кожну кульку приплюснути і запанірувати в борошні, щоб під час смаження сирник не втратив форму.
Мультиварку увімкнути на режим «Випічка» і почекати 15 хвилин, щоб чаша гарненько розігрілася. Змастити її рослинною олією і викласти сирники. Закрити мультиварку кришкою і готувати по 5-7 хвилин з кожного боку. У мультиварці вони виходять ніжнішими, ніж на сковороді, і не такими жирними. Адже для приготування знадобиться мінімум рослинної олії.
Пізнавальна стаття: Як варити рис: 9 лайфхаків для різних видів і сортів
Сирники, приготовані на пару
Страва для тих, хто віддає перевагу здоровому харчуванню, але не готовий відмовлятися від смачних десертів. Також можна готувати для дітей.
Необхідні інгредієнти
- Сир — 250 г,
- Борошно — 3 ст. л,
- Цукор — 2 ст. л.,
- Яйця — 1 шт,
- Сіль — 1/4 ч. л.,
- Ванільний цукор — 1 ч. л.,
- Розпушувач — 0,5 ч. л.,
- Сметана — 3 ст. л,
- Вершкове масло — 20 г.
Парові сирники виходять дуже ніжними. Їх потрібно присипати цукровою пудрою і подавати до столу з улюбленим джемом, варенням або сметаною.
Етапи приготування
Щоб приготувати сирники в мультиварці, використовують режим «Варка на пару»:
- Крок 1: сир помістити в миску, додати яйце і розім'яти масу до однорідності. Всипати ванільний і звичайний цукор, посолити, перемішати.
- Крок 2: просіяти борошно, додати разом із розпушувачем до сирної маси, перемішати і залишити на 5 хвилин.
- Крок 3: силіконові формочки для кексів змастити вершковим маслом і наповнити сирним тістом, але не до самого верху.
- Крок 4: у чашу мультиварки налити необхідну кількість води і поставити в неї кошик із формами. Увімкнути режим «Варка на пару». Час приготування — 20-25 хвилин.
Читайте: Як варити яйця в мультиварці — 2 робочих варіанти
Сирники з корицею та яблуками
Це якраз той рецепт сирників у мультиварці, які потішать ароматом і соковитістю. Весь секрет у двох компонентах — кориці та яблуці.
Інгредієнти
- 300 г сиру,
- 4 ст. л. пшеничного борошна,
- 1 яйце,
- 3 ст. л. цукру,
- дрібка солі,
- 1/2 ч. л. розпушувача,
- 1/4 ч. л. кориці,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 1 середнє яблуко,
- рослинна олія для обсмажування.
Етапи приготування
Сир змішати з цукром і яйцем, перетерти суміш до однорідності. Роблять це виделкою або блендером. Додають до сирної маси ванільний цукор, сіль і корицю. Перемішують.
Яблуко натерти на крупній тертці й одразу додати до сиру. В отриману суміш всипати борошно та розпушувач. Перемішати тісто ложкою, щоб рівномірно розподілити всі інгредієнти. Маса має вийти густою.
Увімкнути мультиварку на режим «Випічка», щоб розігріти чашу. У цей час зайнятися формуванням сирників. Щоб тісто не прилипало до рук, їх змочують у холодній воді та формують кульки з сирної маси. Потрібно обваляти кожен сирничок у борошні та трохи приплюснути.
Рослинною олією змастити чашу мультиварки. Обсмажувати коржі по 6 хвилин з кожного боку. Якщо не закривати прилад, на їхній поверхні з'явиться хрустка скоринка.
Варто знати: Як варити пельмені — 4 підказки
Дієтичні сирники в мультиварці
Варіант для тих, хто ретельно слідкує за раціоном харчування й обмежує кількість жирного та смаженого. Страва виходить дієтичною, але не менш смачною, ніж при використанні класичного рецепта.
Інгредієнти
- 500 г знежиреного сиру,
- 1 яйце,
- 25 г рисового борошна,
- 2 ст. л. цукру,
- дрібка солі,
- 1/4 ч. л. ваніліну,
- 1/2 ч. л. розпушувача.
Якщо повна заборона на цукор у раціоні, замінюють його на стевію. Або не використовують підсолоджувач.
Етапи приготування як зробити сирники в мультиварці
- Сир помістити в миску, додати цукор, а потім гарненько розім'яти виделкою до однорідності.
- В окремій мисці збити яйце з ваніліном і дрібкою солі.
- З'єднати сирну і яєчну маси, всипати борошно і замішати тісто.
- Зліпити з тіста невеликі кульки, трохи приплюснувши, надати їм гарної форми.
- Увімкнути мультиварку на режим «Варіння на пару» і налити в чашу 1 л води.
- Вставити в ємність перфорований кошик, змастити поверхню вершковим маслом і викласти на нього коржі.
- Закрити кришку мультиварки та почекати 20 хвилин.
Результат — ніжні сирники, які ідеально підійдуть на сніданок або вечерю.
У скарбничку знань: Як смачно зварити нут — 3 методи приготування
Смажені сирники в мультиварці
Це рецепт, яким користувалися ще наші бабусі. Ось тільки смажити сирні оладки потрібно не в сковороді, а в мультиварці.
Інгредієнти
- 500 г сиру 5–9% жирності,
- 1 яйце,
- 100 г манної крупи,
- 75 г родзинок,
- 50 г цукру,
- дрібка солі,
- 1 ч. л. ванільного цукру,
- 1/2 ч. л. розпушувача,
- рослинна олія для смаження.
Як приготувати сирники в мультиварці
- Родзинки промити й залити окропом, залишити на 15 хвилин — так вони набрякнуть і вийдуть соковитішими;
- сир помістити в глибоку миску, додати цукор, ваніль, сіль і яйце. Гарненько розмішати виделкою;
- всипати в сирну масу розпушувач і манну крупу, замішати тісто до однорідності;
- злити з родзинок воду, просушити паперовим рушником;
- додати родзинки в тісто, дати настоятися 20 хвилин. За цей час манка набрякне, і сирники вийдуть пишними.
Руки змочити теплою водою і сформувати сирні кульки. Рекомендований діаметр — 3-4 см. Мультиварку ввімкнути на режим «Смаження», змастити чашу олією. Смажити по 5-7 хвилин з кожного боку, не закриваючи кришку.
Використання пристрою дійсно перетворює цей традиційний сніданок на здорову і зручну альтернативу класичним методам. Під час тестування рецептів з'ясували, що ключові аспекти успішного приготування полягають у правильному виборі сиру, точності в підборі пропорцій інгредієнтів і використанні відповідних програм приладу.
Для сирників підходить м'який і вологий сир, сухий теж можна
|
Усе залежить від особистих уподобань у текстурі |
Температура приготування і час варіюються залежно від моделі | Важливо стежити за процесом і за необхідності коригувати ці параметри |
Мультиварка дає змогу готувати сирники без зайвої олії, що робить страву калорійнішою, із золотистою скоринкою та найніжнішим внутрішнім шаром. Використання парового кошика і програми для випічки також покращує результат.
Приготування сирників сирних у мультиварці — чудовий спосіб спростити і прискорити приготування. Це ідеальний варіант для тих, хто цінує час, але не хоче відмовлятися від смачних і корисних домашніх страв. Спробуйте!
На замітку: Як смачно зварити пшоно — 3 варіанти приготування