Рецепт «Мамма Міа»
Ласощі а-ля Італія з запахом пряного орегано, вишуканими сортами сиру та ситними ковбасками підкорить з першого шматочка. На весь цикл приготування піци треба всього півтори години, на виході – 4 порції.
Цей рецепт ідеальний для мультіварок з режимом «мультіповар». Наприклад, п'ятилітрова модель 4731/03 Philips з потужністю 980 Ватт, а також 4726/03 4 л з потужністю 940 Ватт дозволить приготувати цю страву без клопоту.
Що знадобиться для піци «Мамма Міа»:
Щоб зробити основу цього італійського ласощі, потрібно дістати з холодильника і шафок такі інгредієнти:
- 250 грамів борошна;
- дріжджі в сухому вигляді (10 грамів);
- 70 мл молока;
- 80 мл води;
- трохи солі;
- оливкова олія – 3-4 ложки.
З соусом доведеться повозитися. Ось що для нього необхідно:
- паста з томатів – 2 ст.л .;
- масло оливи – 1 ст.л .;
- орегано сушений – 1 ч.л .;
- моцарелла (підійде також і адигейський сир) – 120 м
З начинкою справи йдуть так:
- салямі – 200 г;
- овочі: сто грам томатів і одна цибулина;
- сири: чеддер і пармезан. Першого – 30 г, другого – 10 м
Як приготувати
Молоко і воду підігріти до 30-40 градусів, з'єднати в великій посудині, підсолити, додати дріжджовий порошок. Ввести просіяне борошно і масло, вимісити м'яке, але не липке тісто. Накрити поліетиленом і залишити заготовку на 40 хв. підходити.
Тісто прим'яти, розкачати корж ширше, ніж коло ємності мультиварки (потрібно буде сформувати краєчки). Майбутню піцу треба помістити на дно ємності в мультиварці, пальцями прикріпити до боків. У кількох місцях слід зробити проколи вилкою, щоб не було бульбашок при випіканні.
Зробити мікс з оливкового масла і пасти з томатів, додати орегано. Змастити цим корж, трохи відступаючи від країв. Зверху насипати моцарелу (адигейський сир теж підійде). Салямі і томати покласти тонкими кружечками, цибулю – кільцями. Зверху натерти сир чеддер (або будь-який твердий сир).
Готується в режимі «мультіповар» 30 хвилин при температурі 160 градусів. Мамма міа, італійський шедевр готовий!
Читайте також: Топ-10 виробників мультіварок: рейтинг найкращих брендів
Піца «Сицилійська казка»
Ніжна піца з підрум'яненою скоринкою, пікантними огірочками, шинкою і сіцілійськими оливками – ласощі для гурмана. На «все про все» піде 80 хв., Виходить 3-4 порції.
Мультиварка зі зручною додатковою функцією «випічка» – це потрібний робочий інструмент. Найпопулярніші варіанти – мультімейкер бренду RUSSEL HOBBS, конкретно – пристрій лінійки Fiesta 24620-56 високою потужністю 900 ват, а також POLARIS, у моделі бренду 0517AD чаша на 5 л з 860-ватним споживанням енергії.
З чого готувати: нюанси «Сицилійської казки»
Ось з чого буде зроблена основа:
- третину кілограма борошна;
- питна вода – 250 мл;
- дріжджовий порошок – 1 ст.л .;
- ну і традиційний інгредієнт, масло соняшнику;
- цукор, сіль (за смаком, але солодощі повинно бути трішки більше).
Щоб зробити смачний соус, багато не потрібно. В даному випадку достатньо пюре з помідорів і запашних спецій.
А ось з начинкою доведеться постаратися. Але результат порадує своєю незвичністю і насиченістю. Що цікаво – варіативність рецепта. М'ясоїди можуть додати м'яса, а любителі сиру зробити упор на свої улюблені різновиди цього кисломолочного продукту.
- по 100 грамів копченостей і сиру;
- корнішони – грамів 100;
- маслини – можна 50 грамів, а можна і побільше;
- сирна крихта – за смаком. Цим піцу точно не зіпсуєш!
Як готувати піцу
Розвести дріжджі теплою водичкою, підсолити, підсолодити і влити олію. Повільно підмішати борошно: чим вона розсипчасті, тим краще. Зробити некруте тісто і поставити його «відпочивати» на 15 хв. під целофаном.
Тісто можна поділити на 3 рівні частини – одну розкачати так, щоб діаметр був приблизно дорівнює окружності вручений чаші. Решта 2 шматочки треба відправити в холодне місце, вони згодяться іншим разом. Дно ємності промазати соняшниковою олією, укласти туди основу піци, розрівняти ложкою або руками.
Зверху полити все соусом з томатів (можна взяти поострее). Додатково можна прикрасити пряними травами. Натерти трохи Емменталя, гауда або навіть простого голландського сирку – на ньому начинка міцніше тримається. Викласти на тісто скибочки ковбаски, м'яса і огірків, кільця цибулі і оливки. І знову сир, як фінальний штрих.
В мультиварці знайдіть програму випікання і поставте таймер на 40 хв. Після закінчення не слід витягати блюдо відразу, воно повинно в теплі «дійти». А потім вуаля – і піцу можна вийняти одним нахилом ємності.
Це цікаво: Як вибрати мультиварку?
Піца «Bellissimo»
Нагрянули гості, а смачненького нічого немає? Ця піца на швидку руку – справжня знахідка винахідливих господинь. Готується вона на сметані, тому дріжджів не потрібно, і тесту вже не знадобиться підходити – це суттєво економить час. Всього 40 хвилин, і готова піца на 3-4 шматочка!
Для піци підійде будь-яка мультиварка, що має режим Випічки. Одна з топових МАРОК – Moulinex, особливо господині рекомендують ЕКЗЕМПЛЯРMK708832, адже ємність у нього містка, цілих 5 літрів, а енергію він споживає в економному режимі, всього 750 ват.
Вам знадобиться:
Для тесту потрібні такі складові:
- сметана – 3 ст.л .;
- яйце – 1 шт .;
- борошно – 3 ст.л .;
- сіль – ¼ ч.л .;
- розпушувач – ¼ ч.л.
Для начинки ось що стане в нагоді:
- невеликий томат – 1 шт .;
- копчена ковбаса – 100 г;
- шинка – 100 г;
- сир твердий – 100 г.
Як спекти піцу
У велику ємність розбивається велике яйце, додається сметана, висипаються розпушувач і сіль. Все це перемішується віночком, потихеньку підсипається борошно крізь сито. Отримана маса повинна бути рідкою, як патока.
Тісто вилити в мультиварку і за допомогою ложки або лопатки розрівняти його. Ковбасу, м'ясо і помідор для страви нарізають маленькими кубиками і розкладають відразу, без соусу. Все це асорті прикрашається великої сирної крихтою.
Рада: для пікантності підійдуть трави або мариновані гриби (шампіньйони).
Режим «випічка» – ось, що треба для піци, на ньому вона готується близько 30 хвилин. Ніжне і апетитне блюдо порадує і домашніх, і гостей!
Кожен з трьох рецептів піци для мультиварки хороший по-своєму. «Мамма Міа» – це справжня класика з торжеством сирів і прянощів, «Сицилійська казка» – для любителів пікантного смаку оливок і корнішонів, а «Bellissimo» – хоч і не самий традиційний, зате напевно самий швидкісний варіант.
|
«Мамма Міа» | «Сицилійська казка» | «Bellissimo» |
---|---|---|---|
Час приготування | 1,5 години | 80 хв. | 40 хв. |
Режим приготування | мультіповар | випічка | випічка |
Кількість порцій | 3-4 | 3-4 | 3-4 |
Приклади відповідних мультіварок | Philips HD4731/03 | POLARIS PMC 0517AD | Moulinex MK708832 |
Як же знайти ту саму кухонну машину , яка стане вашим італійським піццайоло? При виборі агрегату треба врахувати, що в великих чашах можна приготувати піцу на 4-6 чоловік, а висока потужність прискорює випікання на 5-7 хвилин.
Як вибрати змішувач для ванни: 4 секрети вдалої покупки