Що таке блендер? – пристосування для швидкого подрібнення невеликої кількості продуктів. Але технології не стоять на місці, і в 21 столітті можливості подібних пристроїв значно перевершують початкові моделі. Може здатися, що такий прилад – не самий необхідний в кухні. Але чому все більше покупців прагнуть його придбати, яку він приносить користь і чи варто купувати, розповість стаття.
Для чого використовують блендери на кухні?
Особливості використання заглибних моделей
Ручні пристрої на кшталт DD100141 є ніжку з декількома ножами в нижній частині. Щоб в процесі роботи приладу продукти не розліталися в різні боки, ножі прикривають конструкцією, за формою нагадує дзвін.
Основне призначення погружного блендера подрібнювати. Втім, виробники давно зрозуміли, що єдину функцію непогано б доповнити іншими корисними можливостями. Тому сучасні моделі, такі як HR1679/90, вміють збивати, змішувати, дробити. А до деяких в комплекті навіть йде терка.
Є з чого вибрати: ТОП-10 стаціонарних блендерів
Щоб користуватися насадками було зручно, фірми додають в набір різні ємності. Деякі – навіть зі спеціальними кришечками, щоб готову їжу було зручно зберігати або брати з собою.
Що можна збивати блендером такого типу? Кулінари пропонують такий список:
- картопляне пюре стане повітряним, ніжним і однорідним;
- пюрешкі для малюка отримають приємну, легку текстуру;
- фарш з різного м'яса – готові котлетки порадують м'якістю і однорідністю. ДО того ж, продукти краще перемішається;
- молочні і інші коктейлі – швидке приготування і відмінний результат;
- суп-пюре – не доведеться возитися з громіздкою кухонною технікою, щоб приготувати легкий обід;
- соуси і майонез – без грудочок і зайвих зусиль. Та й багато деталей мити не доведеться.
Моделі на КШТАЛТ24700-56 Desire при готуванні смачних і здорових страв вдома. Для чого? Щоб прискорити процес, а також отримати оригінальний смак і ніжну консистенцію. Ось кілька популярних рецептів:
- Маленькій дитині сподобається картопляно-морквяний пюрешка. Досить відварити по одному коренеплоду кожного виду без шкірки в підсоленій воді. Після – остудити, нарізати шматочками і подрібнити в блендері, не зливаючи воду. Перекус готовий!
- Вишуканий соус для сьомги вийде з вершків і лайма. Чверть склянки лаймового соку потрібно змішати з зубчиком часнику, чайною ложкою солі і дрібкою чорного перцю за допомогою блендера. Долити 100 мл жирних вершків і збити.
Більше корисної інформації: Який блендер краще купити – занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів
Особливості застосування стаціонарних пристроїв
Стаціонарний блендер служить для подрібнення і збивання. Однак його не доведеться тримати в руках під час роботи, чого не скажеш про погружном вигляді. Завдяки стійкій конструкції з глибокої чаші на корпусі, як у HR3556/00, їм можна робити більший об'єм різних страв.
При цьому «асортименту» насадок у приладів цього типу немає, одні і ті ж ножі подрібнюють продукти. Консистенція ж їх залежить від початкового стану – твердого, напіврідкого, рідкого. А головна перевага полягає в здатності перетворити в однорідну масу продукти різної твердості.
Використовуючи пристрій на зразок 18996-56, можна:
- подробити горіхи або лід;
- переробити продукти в пюреобразную масу;
- збити рідкі інгредієнти до стану піни;
- замісити тісто рідкого типу.
Ось яку смакоту можна приготувати, якщо є такий апарат, як ESB7500:
- Легендарний форшмак. Філіровать 2 оселедця або купити готові філейкі, відварити одну моркву і 3 яйця. Скибочку батона вимочити в молоці, а пару цибулин дрібно порубати і обсмажити. Надіслати все в блендер і додати півпачки вершкового масла. Збити і з задоволенням з'їсти.
- Шоколадно-полуничний коктейль. Покласти в чашу за великим кульці морозива з полуниці і шоколаду, додати пару ложок полуничного або шоколадного топіка. Долити півсклянки молока і збивати до густого стану з піною. Подавати в охолоджених келихах.
Для тих, хто зважився: ТОП-10 кращих заглибних блендерів
Переваги та недоліки блендерів
Будь-яка техніка, незалежно від вартості, розміру і функціональності, знаходить як прихильників, так і хейтерів. Хтось божеволіє від мультиварки, а кому-то вкрай необхідна фритюрница. Але таке компактний пристрій, як блендер – стоїть осторонь і впевнено тримає позиції популярності серед домашніх і професійних кулінарів всіх країн. Це Не дивно, адже можливості типового пристрої на кшталт 24601-56 набагато перевищують його габарити і вартість.
Плюси приладів:
- Найпростіший з них, як 22220-56 Explore бездоганно измельчит м'які і тверді продукти.
- Занурювальні красені на кшталт SHB4450WH змішувати і збивати не гірше міксера.
- Багатофункціональні апарати готові «переплюнути» за кількістю насадок і режимів звичні кухонні комбайни. Як приклад – HR1679/90 теркою, шинковкой і насадкою для нарізки кубиками.
- Навіть стандартні моделі на кшталт ESB5700BK набагато менше місця, ніж інші кухонні прилади. Їх легко мити і зберігати. А HBX884QE має спеціальну підставку для розміщення елементів, які завжди повинні бути під рукою.
- Працювати з блендерами – легко і просто. Потрібно подрібнити, збити, змішати – змінити насадку можна за секунду. А стаціонарні пристрої, до того ж, гарантують повний захист від розбризкування.
Недоліки приладів і недоліками складно назвати:
- розміри чашок стандартних моделей не розраховані на приготування величезної кількості їжі;
- ручні апарати доведеться тримати під процесу;
- для кремів і тортів краще завести міксер.
Вибрати бренд: ТОП-12 кращих виробників блендерів
Знаючи, що роблять блендери, рішення про покупку прийняти набагато простіше. Адже цей малогабаритний помічник стане в нагоді і самостійним кар'єристам-гурманам, і молодим батькам, і прихильникам смузі. Малюк допоможе і з першими стравами, і з десертами, і дитячим живленням. Йому під силу дуже смачні коктейлі. Єдине, з чим варто визначитися – ручний або стаціонарний. Якщо потрібно більше функцій – варто купити погружний. А якщо не хочеться весь час стояти над пристроєм і потрібно виключно подрібнення – краще вибрати стаціонарну модель.
Порівняти різні типи:
Модель
|
Тип | Особливості |
---|---|---|
Gorenje B800E | Стаціонарний | 3 швидкості |
Потужність 800 Вт | ||
Подрібнення всіх видів овочів, фруктів і м'яса | ||
Подрібнення льоду, горіхів, кави за допомогою насадки-млини | ||
Імпульсний режим | ||
Philips HR1679/90 | Погружной | Взбивание |
Подрібнення | ||
Нарізка кубиками | ||
Змішування | ||
Терка | ||
Функція «Турбо» | ||
Шатківниця | ||
Потужність 800 Вт | ||
Плавне регулювання швидкості |