Лита чавунна жарівня з кришкою і довгою ручкою від німецького бренду Petromax. Однаково підходить для готування на природі та вдома, сумісна з усіма джерелами тепла.
Особлива конструкція кришки з «пухирчастим» дном повертає ароматні випари назад у страву. Це дозволяє готувати неперевершені касеролі — запіканки з мʼяса та овочів, із соковитою текстурою та хрумкою сирною скоринкою. Традиційно касеролі приправляють перцем, травами й часником. У каструлі Petromax Cast-iron Saucepan запашний вершково-пряний букет не тільки збережеться, а й збагатиться секретним інгредієнтом — тонким ароматом копчення, який надає лише чавунний посуд.
Завдяки довгій ручці жарівню Petromax зручно ставити на багаття. А також нахиляти, зливаючи рідину крізь носик: краї носика заокруглено, щоб субстанція текла вниз, а не по стінці. Французьким словом касероль називають і страву, і жарівню для її приготування. Можливо, вашу нову улюблену страву. І вашу нову улюблену жарівню.
Особливості:
- Підходить для будь-якого джерела тепла: багаття, вугілля, печі, газової, електричної та індукційної плити, духової шафи.
- Збалансована конструкція з довгою ручкою: каструлю зручно ставити на відкритий вогонь, тримати під час помішування, нахиляти.
- Петлеподібна ручка допомагає підтримувати гарячу посудину другою рукою.
- Два симетричні носики із заокругленими краями точно спрямовують рідину, перешкоджаючи проливанню.
- «Пухирчасте» склепіння кришки — проста технологія, що робить страви відчутно більш ароматними. Випари конденсуються на поверхні кришки та скрапують назад, не осідаючи.
- Підходить для різних способів обробки їжі: запікання, тушкування, бланшування, випічки. Окрім касеролей, у каструлі чудово виходять супи, соуси, рагу, буженина, пироги й навіть хліб.
Матеріал:
- Висока теплоємність чавуну дає рівномірне нагрівання посудини — без точкового перегріву, здатного зіпсувати страву.
- Заводський антипригарний шар. Тому виріб не потребує попереднього прогартовування й одразу готовий до роботи.
- Антипригарний шар міцнішає з кожним використанням. Що частіше ви готуєте у чавунному ковші, то менше продукти пристають до нього.
- Антипригарний шар безпечний: має природне походження, не руйнується й не виділяє канцерогенів навіть при екстремальному нагріві.
- Страви можна подавати на стіл прямо у посудині. Залишкове тепло металу ще довго підтримуватиме температуру та оптимальну консистенцію їжі.
- Чавун — вкрай довговічний харчовий метал. Завдяки вмісту вуглецю, у 2–3 рази більшому, ніж у сталі, чавун більш зносостійкий. З правильним доглядом може слугувати все життя.